Leo Messi včera videl svoju prvú červenú kartu v drese Blaugranas. Argentínec v 120. minúte zápas s Athletic udrel Asiera Villalibreho a španielske médiá analyzujú dôsledky tohto vylúčenia.

Iturralde González, expert AS a Cadena SER, nepochybuje o tom, že kapitán Barcelony si zaslúžil červenú kartu, pretože urobil úmyselný pohyb rukou. V správe Gila Manzana sa dočítame: "V 120. minúte hráč s číslo 10, Lionel Messi, dostal červenú kartu z nasledovného dôvodu: udretie protihráča rukou použitím neprimeranej sily, s loptou v hre, ale mimo dosah." Messi v súvislosti s tým bude určite suspendovaný minimálne na jeden zápas, ale všetko poukazuje na to, že trest bude tvrdší. Vzhľadom na to, že nešlo o súboj o loptu, trest bude minimálne na 2 zápasy. Ak komisia posúdi Messiho zákrok za veľmi agresívny, Argentínec môže Barcelone chýbať v 4. zápasoch.

Messi si trest odpyká v nasledujúcich zápasoch bez ohľadu na súťaž. Určite ho neuvidíme v zápase Copa del Rey s Cornellà a ani proti Elche v La Lige. V prípade, že trest bude na 4 zápasy, prišiel by aj o ligový zápas s Athletic a buď ďalšie kolo Copa del Rey alebo ligový zápas s Betisom. Zároveň nemôžeme zabudnúť na to, že ak komisia uzná, že Messiho zákrok bol agresívny, suspendácia na 4 zápasy je minimálny trest. Maximálne môže byť suspendovaný až na 12 zápasov, ale taký scenár je nepravdepodobný, najmä ak do úvahy vezmeme report hlavného rozhodcu.

Messi v doterajšej kariére videl 2 červené karty v reprezentácii - pri svojom debute proti Maďarsku a v zápase s Čile v roku 2019. Raz bol vylúčený aj v zápase Barcelony B - stalo sa tak 27. februára 2005 v Segunda Division B.

zdroj: as.com mundodeportivo.es sport.es
foto: facebook

Diskusia

7 komentáre
2021-01-18 11:51:27
co tak zhodnotit, ze mu celkov vedome branil v hre.
2021-01-18 11:52:42
Ako veľmi agresívny zákrok to asi nevyhodnotia, zas taka sila úderu to nebola.