Riqui Puig ukázal v zápase s Realom Sociedad svoj charakter, ale v Barcelone mu to nepomohlo k ničomu. Mladý záložník vo finále Španielskeho superpohára dostal príležitosť opäť len v predĺžení, keď sa Koeman pokúšal zachrániť zápas.

Holanďan sa v zápase proti Bilbau veľmi dlho zdráhal urobiť striedania v ofenzíve, hoci niekoľko hráčov bolo výrazne unavených z hry v posledných týždňoch. Týka sa to najmä Pedriho, ktorému viditeľne chýbali sily a aj napriek tomu v zápase odohral až 88. minút. Na jeho mieste sa potom objavil Pjanić a za Dembélého sa do zápasu dostal Braithwaite. Koeman sa rozhodol nevyužiť služby Puiga ani na začiatku predĺženia. Toho totiž poslal do hry až po góle Williamsa, keď už bolo zle a Barcelona nutne potrebovala streliť gól.

Puig však mužstvu nedokázal pomôcť dotiahnuť zápas aspoň do remízy, ale napriek tomu zahral celkom dobré striedanie. Otázkou zostáva, ako by mužstvu pomohol, ak by hral dlhšie. Proti Bilbau odohral 23 minút, pri lopte bol 36-krát, spoluhráčom poslal 29 prihrávok, z ktorých 28 bolo presných. Okrem toho zaznamenal 3 úspešné driblingy zo 4. pokusov. Stratil len 3 lopty. Pedri, ktorý odohral 88 minút, zaznamenal menej úspešných driblingov a len o 3 presné prihrávky viac. Puig zabezpečil akciám Barcelony plynulosť a rýchlosť.

Odchovanec La Masie však nemal dostatok času na to, aby ukázal svoje schopnosti, no snažil sa svoj pobyt na ihrisku využiť na maximum a vynikal aktivitou. Záložník je jedným z mála hráčov, ktorí v poslednej dobe prispeli niečím do hry mužstva, keď do zápasu naskakovali z lavičky, takže Koeman by mal prehodnotiť svoj prístup k mladíkovi a častejšie ho využívať, najmä ak ostatní hráči nutne potrebujú oddych, čo potvrdilo o včerajšie finále.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-01-18 22:01:05
Opat dalsia velmi podobna crta Kumana s valverdem. Aj nas byvaly trenersky mag nasadzoval neoblubenych hracov len ked mu tieklo do topanok. Uplnym vrcholom bolo nasadenie Malcoma za stavu 4:0 s liverpoolom, ked predtym chlapca nechal pol roka hnit na tribune :D
2021-01-18 22:03:35
Nerozumiem stále jednému vždy keď mu horí pod zadkom tam pošle Puiga...
nikdy keď vyhrávame mu šancu nedá ?
prečo ?
keď mu verí že dokáže niečo spraviť so zápasom prečo mu nedá šancu v základe ?
Fakt ma hnevá Koeman