Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu po zápas s Cornellà v 1/16finále Copa del Rey. Holanďanovi sa nepáčilo, že jeho mužstvo počas zápasu zahodilo dvojicu pokutových kopov.

[Marta Ramon, RAC1] Prečo vás dnes víťazstvo stálo tak veľa? Nepremenili ste dva pokutové kopy.

"Je potrebné vyhrať skôr, mali sme dostatok šancí. Ako si povedala, nepremenili sme dve penalty. To je všetko. Je možné povedať viac, ale chýba nám efektivita. V Barcelone to takto nemôže byť. Musíme na seba prevziať zodpovednosť a oveľa skôr rozhodnúť výsledok."

[Adria Albets, Cadena SER] Ako hráč si bol špecialista na zahrávanie penált. Čo môžeš hráčom v tomto ohľade poradiť? Budeš si hráča, ktorý zahrá penaltu, vyberať ty?

"Tiež tomu nerozumiem, máme dostatok hráčov, ktorí môžu zahrávať penalty. Možno je to strach, neviem. V poslednom čase bolo priveľa nepremenených penált. Mali sme upokojiť zápas, ak by ste trafili aspoň z jednej penalty, bolo by to úplne iné. Ak ste hráčom Barcelony, nemôžete zahodiť dva pokutové kopy, je to ľahkovážne."

[Helena Condis, Cadena COPE] V tejto sezóne ste zahodili 5 z 12. penált. Je potrebné ich častejšie trénovať alebo budeš vzhľadom na absenciu Messiho vyberať hráčov na penalty ty?

"Nie je pritom taký tlak, pretože tu nie sú fanúšikovia a tlak z tribún. Musíme zachovať pokoj a premeniť. Vždy je možné zakopnúť, je to časť našej práce, ale dnes to nie je možné akceptovať. Mužstvo sa z tohto dôvodu aj z dôvodu nevyužitých šancí unavilo viac, než za bežných okolností."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Padol ti vďaka víťazstvu zo srdca kameň?

"Ako som už povedal pred zápasom, k výhre nebolo veľa, ale bola veľa čo prehrať. Cornellà odohrala skvelý zápas, brankár bol opäť najlepším hráčom na ihrisku. Nevedeli sme streliť gól, mali sme dostatok šancí, aby sme boli oveľa pokojnejší. Súper behal až do konca, odohral ďalší skvelý zápas. Musíme sa porozprávať a preanalyzovať, prečo sme museli opäť odohrať 120 minút."

[Laura Brugues, TV3] Ako veľmi psychologický aspekt ovplyvnil to, že hráči zahodili pokutové kopy?

"Určite to môže byť moment, v ktorom sa objaví strach. Okrem Lea nemáme konkrétne jedného hráča, ktorý zahráva penalty a využíva ich veľa. Je potrebné viac trénovať a porozprávať sa."

[Ivan San Antonio, Sport] Čo si myslíš o výkone náhradníkov? Presvedčili ťa?

"Debutanti ukázali, že môžu byť budúcnosťou tohto klubu. Dnes na ihrisku sme však videli, že nám niektoré veci aj chýbajú."

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Vystriedal si záložníka za útočníka. Čo vám chýbalo v prvom polčase? Potom si otvoril krídla.

"Áno, chcel som otvoriť krídla a hrať hlbšie. Preto Antoine hral za Martínom a na kraje sme poslali krídelníkov, aby sme otvorili ihrisko. Riqui mal na konte kartu, preto som sa rozhodol pre striedanie."

[Bruno Balleste, Barça TV+] Zajtra je žreb ďalšieho kola. Máš nejaké preferencie? Radšej by si čelil niekomu z nižšej ligy?

"Nie, nemám žiadne preferencie, vieme, že v Kráľovskom pohári je to vždy ťažké. Prihodia sa prekvapenia, čudné výsledky prišli nielen v tejto sezóne."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-01-22 08:48:41
Bohužel, půlka týmu je za zenitem a druhá půlka jsou průměráci. Z celýho týmu jsou možná tak 4 hráči, kteří mají na světovej fotbal.
kluc Premium
2021-01-22 09:17:33
Ja by som to tak zle nevidel, v stredu sme sa tešili z Realu a každý tu rozprával aby sme nepodcenili aj my súpera, svojim spôsobom bol každý pripravený že to bude len tak tak ale udržali sme si pevné nervy aj napriek penaltam a postúpili a to je hlavné...