Všetko nasvedčuje tomu, že Barcelona opäť výrazne pomohla Atléticu k zisku majstrovského titulu v La Lige. Katalánci poslali na Wanda Metropolitano takmer zadarmo jedného z najlepších útočníkov na svete. Suarez ťahá Atlético k titulu, zatiaľ čo Barcelona má veľké problémy s efektivitou.

Vedenie FC Barcelona sa po nevydarenej sezóne 2019/2020 pokúsilo o veľké zmeny v kádri prvého tímu a zníženie výdavkov na mzdy kvôli zlej finančnej situácii v klube. Okrem iného sa rozhodlo o odchode Luisa Suareza. Nejaký čas sa písalo o tom, že útočník môže odísť do Juventusu, ale nakoniec so súhlasom Barcelony prestúpil do Atlética Madrid za 6 miliónov eur v bonusoch. Posilniť však jeden z najsilnejších klubov v Španielsku, ktorý je priamym súperom Barcelony v boji o titul, bolo minimálne kontroverzné rozhodnutie, najmä vzhľadom na finančné podmienky transferu. Médiá pritom informujú, že Barcelona dokonca súhlasila s tým, že Suarezovi v tejto sezóne doplatí 6 miliónov eur k jeho 14 miliónovému platu v Atléticu. Týždeň čo týždeň sa však ukazuje, že rozhodnutie vedenia Barcelony bolo katastrofálne.

Chýbajúci prvok

Suaréz sa nakoniec ukázal ako chýbajúci element v skladačke Diega Simeoneho, ktorému sa predsa len podarilo získať útočníka pravidelne strieľajúceho góly. El Pistolero v tejto sezóne odohral 14 zápasov a strelil v nich 11 gólov. Uruguajčan sa najmä v posledných týždňoch ukázal pre Atlético ako rozhodujúci hráč. Len v priebehu posledného mesiaca zabezpečil pre Rojiblancos 3 body po dvoch góloch do siete Elche (3:1), rozhodol zápas s Getafe (1:0) a v samom závere zápasov s Alavésom (2:1) a Eibarom (2:1) naklonil misky váh na stranu svojho mužstva. Navyše, v zápase na Mendizorrotza zaznamenal asistenciu a v súboji na Los Carmenes strelil oba góly. V prípade, ak by Atlético v týchto zápasoch nemalo na ihrisku Suareza, ale iného útočníka, nemuselo by získať 10 bodov. A presne takýto náskok majú Los Colchoneros pred Barcelonou, hoci zverenci Diega Simeoneho majú jeden zápas k dobru. Schválenie prestupu Suareza do Atlética môže významne prispieť k tomu, že Atlético získa ligový titul, keďže mužstvo sa aj počas svojho horšieho dňa môže spoľahnúť na góly bývalého útočníka Blaugranas.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

15 komentáre
2021-01-23 10:19:13
Ich taha,lebo tam musi makat a ma novu motivaciu...u nas bol uz slaby odvar caju a drzal ho len pohodlny zivot v Barcelone obklopeny kamaratmi a iste miesto v zostave...
2021-01-23 10:40:25
Kto vie možno už očakávali, že na titul v lige to z našej strany nebude a tak radšej posilnili Atletov, aby nevyhral Real :D