Riqui Puig dnes v zápase proti Elche odohral len pár minút, no podarilo sa mu streliť druhý gól Barcelony. Po zápase poskytol rozhovor pre BarçaTV.

V zápase s Realom Sociedad si strelil gól počas penaltového rozstrelu. Očakával si, že tvoj premiérový gól v lige strelíš hlavou?

"Málo kedy sa mi podarí streliť gól, nieto ešte hlavou. Naposledy sa mi to podarilo v cadete, čo bolo roky dozadu."

Je to demonštrácia toho, že chceš využiť každú jednu minútu strávenú na ihrisku a ukázať sa v čo najlepšom svetle?

"Je pravda, že táto sezóna je z pohľadu času stráveného na ihrisku náročná. V predchádzajúcej sezóne som hrával ešte v rezerve. Teraz som psychicky silnejší, vďaka tomu mám veľkú motiváciu, keď vstupujem na trávnik. Som veľmi spokojný s prácou tímu, verím, že prinesie výsledky."

Čo ti povedali spoluhráči po strelenom góle?

"Gratulovali mi k prvému gólu v seniorskom tíme a povedali, že hlavička bola neskutočná."

Je to pre vás piate víťazstvo v rade na výjazde, je tím konečne vo forme?

"Tento mesiac bol pre nás ťažký, pretože sme hrali prakticky mimo Barcelonu. Okrem toho máme za sebou tri predĺženia, ktoré boli únavné. Sme v čoraz lepšej forme, chceme si ju udržať. Stále máme šancu vyhrať ligu. Na začiatku sme mali problémy so strieľaním gólov, mužstvá proti nám bránili veľmi dobre. V poslednom čase sa na nás usmialo šťastie a vďaka tomu sa nám darí lepšie."

Necháš si na tento zápas po strelení premiérového gólu nejakú pamiatku?

"Nechávam si všetky veci, rodičia hovoria, že by som tak robil s mysľou na budúcnosť. Mám veľkú radosť z tohto gólu. Ďakujem fanúšikom za ich podporu, je to veľmi milé."

zdroj: BarçaTV
foto: youtube.com

Diskusia

11 komentáre
2021-01-24 18:50:40
jednoznacne najkrajsi moment zapasu. vidiet tu radost v Riquiho ociach po streleni golu bolo nieco nadherne. dufam, ze bude nadalej tvrdo makat, aby hraval co najcastejsie.
2021-01-24 18:54:21
Chalan urobil za 6 min viac ako Dembelé za celý čas