Dnes o 14:00 sa koná stretnutie Riadiacej komisie FC Barcelona a medzi hlavné témy patria príchod Érica Garcíu a voľby prezidenta klubu.

Dočasné vedenie katalánskeho klubu môže na dnešnom zasadnutí potvrdiť definitívny termín konania prezidentských volieb na 7. marca. V tomto kontexte sa hovorí predovšetkým o možnosti zavedenia korešpondenčného hlasovania, čo je vzhľadom na pandémiu koronavírusu nevyhnutný krok. Barcelona preto v posledných dňoch rokovala so španielskou poštovou službou, preto ktorú môže predstavovať istý problém to, že 14. februára sa budú konať voľby vo katalánskeho parlamentu. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona je presvedčená, že v tejto veci sa jej podarí dosiahnuť dohodu. V prípade ak by sa tak nestalo, existovalo by riziko ďalšieho preloženia volieb.

Druhou témou je možný príchod Érica Garcíu. Počas stretnutia kandidátov na prezidenta s Riadiacou komisiou bolo dohodnuté, že v januári k transferu nedôjde. Najpravdepodobnejšou možnosťou je príchod stopéra počas letného prestupového obdobia, teda zadarmo po skončení zmluvy. Sám Pep Guardiola priznal, že odchod Garcíu očakáva po skončení sezóny. Preto nemožno vylúčiť, že Barcelona dnes oznámil príchod svojho odchovanca na leto. Víctor Font v každom prípade preferuje, aby mladík prestúpil už v zime za predpokladu, že sa podarí dospieť k dohode s Manchestrom City, že Barcelona za transfer zaplatí v budúcom účtovnom roku. Mundo Deportivo píše aj o cene: The Citizens požadujú 3 milióny eur + niekoľko miliónov eur na bonusoch. Toni Freixa na druhej strane trvá na tom, že obranca má prísť v lete a zadarmo. Katalánsky denník k téme dodal, že o obrancu majú záujem aj iné kluby. Arsenal či PSG už predstavili svoju ponuku a Barcelona musí byť ostražitá, aby o talentovaného stopéra nakoniec neprišla.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-01-26 09:38:35
Jednoznacne az v lete zadarmo
2021-01-26 10:40:38
ak je pravda 3 miliony + napr 2 na bonusoch tak tam neni co vahat. Stred pola vyzera celkom ok , stred utoku nemame ale tam je to bez sance nikoho ziskat. A obrana Lenglet bieda, Umtity od zranenia bieda, Mingueza je na tom ake Lenglet momentalne. Takze jeden obranca co cosi hra a zvysok jeden zapas dobre, dalsi hroza.