Ronald Koeman na tlačovej konferencii po zápase s Rayom Vallecanom vyjadril spokojnosť z výhry, ale zároveň upriamil pozornosť na nevyužité šance z prvého polčasu.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Čo si myslíš o zmene v hre Frenkieho de Jonga? Dnes opäť strelil gól a bol kľúčový.

"Frenkie de Jong má schopnosť konštruovať hru zozadu, potrebovali sme ho však aj na to, aby dal mužstvu viac v ofenzíve. Hovorili sme o tom, aby častejšie nabiehal do pokutového územia, skúšal strieľať a tak sa aj deje."

[Marta Ramón, RAC1] Ako veľmi dôležitá bola reakcia v zápase, v ktorom ste veľmi trpeli a ako prví ste inkasovali gól?

"Potešilo ma to. Od začiatku sme hrali dobre, ale nevyužili sme dobré situácie. V pokutovom území Raya sme videli aj sporné situácie. Prvých 45 minút bolo problémových. Po inkasovanom góle v druhom polčase sme ukázali charakter, vďaka veľmi pekným gólom sme vyhrali. Trpíte vždy, ak výsledok nie je priveľmi priaznivý, pretože jednogólový rozdiel znamená, že súper má vždy šancu. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, bez ohľadu na ligovú úroveň súpera. Rayo hrá dobre a my sme mali v prvom polčase streliť jeden alebo dva góly, no neurobili sme to."

[Adria Albets, Cadena SER] Je Frenkie de Jong vďaka svojej súčasnej forme kompletnejším hráčom ako tomu bolo v Ajaxe?

"Podľa mňa áno, pretože v mnohých zápasoch nám pomáha vo výstavbe hry zozadu spolu s Busquetsom, a k tomu vie, kedy sa má zapojiť do útoku. Je veľmi dôležitý v rozohrávke aj pri strieľaní gólov."

[Helena Condis, Cadena COPE] Za čo si dostal žltú kartu? Myslíš si, že po faule na Trincãa sa mal pískať pokutový kop?

"Bol som potrestaný za to, že v konkrétnej situácii som povedal rozhodcovi, že to bol faul. Ak rozhodcovia budú trénerom ukazovať žlté karty za takéto veci, kam to smerujeme? V prvom polčase boli akcie, o ktorých je možné diskutovať, či to bolo na penaltu alebo nie. Rozhodca rozhodol, podporil ho VAR, takže mal určite pravdu."

[Ángel Rubiano, Onda Cero] Znepokojuje ťa to, že mužstvo v tomto zápase trpelo napriek tomu, že malo množstvo príležitostí? Do víťazstva v turnaji zostávajú 4 zápasy, je to cieľ mužstva na túto sezónu?

"Našim cieľom je vyhrávať zápas za zápasom, stiahnuť náskok na lídra v lige a predbehnúť ho a zároveň víťazstvo v Lige Majstrov a Copa del Rey. Mužstvo prezentuje dobrú mentalitu, v každej súťaži sa chce dostať čo najďalej. Sme Barcelona, ale zápasy nie sú jednoduché. V pohári nie je dôležitá ligová úroveň súpera. Je potrebné trénovať a hrať dobre. Trávnik dnes nebol v najlepšom stave, ale napriek tomu sme zahrali dobre a vyhrali sme."

[Josep Capel, RNE] Ukončili ste mesiac, v ktorom ste všetky zápasy odohrali mimo Camp Nou, na svoj štadión sa vrátite v nedeľu na súboj s Athletic. Stanovili ste si za cieľ udržanie dobrej formy v nasledujúcich zápasoch?

"Tých osem zápasov mimo Camp Nou, s množstvom cestovania, bolo ťažkých. Myslím si, že mužstvo odviedlo skvelú prácu, vďaka čomu sme získali množstvo bodov. Škoda, že sme prehrali finále Superpohára, ale hráme naďalej v Copa del Rey. Je potrebné pokračovať v tejto práci a pripraviť sa na ťažký zápas v nedeľu."

[Jordi Gil, Sport] Očakával si v tomto zápas od Puiga a Trincãa viac?

"Nie, podľa mňa zahrali dobre. Trincão bol pred bránkou Raya nebezpečný. Riqui sa snažil hrať pomedzi línie, kde bolo veľa hráčov. Trávnik nebol vhodný na jeho herný štýl, ale tvrdo pracoval. V druhom polčase som vystriedal troch hráčov, aby som priniesol trochu sviežosti."

[Mundo Deportivo] Radšej hrávaš na bežnom trávniku v zlom stave ako dnes alebo na umelom trávniku ako v zápase s Cornellà?

"Vždy mám radšej obyčajný trávnik. Futbal by sa mal hrávať na takýchto ihriskách. Rayo urobilo všetko, aby ihrisko bolo v dobrom stave, ale nedávne sneženie na to malo zlý vplyv."

[Frances Latorre, TV3] V akej fyzickej kondícii sú hráči po poslednom ťažkom mesiaci mimo Barcelonu? Necítite sa tak unavení vďaka výhram?

"Vždy je lepšie zápasy vyhrať, vtedy únavu nemyslíte až tak nemyslíte. Naše posledné výsledky nám dodávajú sebadôveru. Na oddych máme o jeden deň na viac, pretože hráme v nedeľu večer, preto budeme na tento zápas pripravení."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-01-28 00:37:56
Už sa neviem dočkať Fatiho. Trincao je pre mňa sklamaním, aj keď posledné dva zápasy sa ukázal v lepšom svetle, ale aj tak je to málo. Proste potrebujeme mať dve top krídla, Dembeleho na jednom a dúfam že čoskoro Fatiho na druhom.
2021-01-28 08:11:09
Koeman dela s týmem zázraky, rikejte si co chcete, dobra volba!