Carles Tusquets zaslal Joanovi Laportovi list, v ktorom rázne reagoval na nedávne komentáre kandidáta na prezidenta v nadchádzajúcich voľbách.

Joan Laporta pred niekoľkými dňami zaslal list Carlesovi Tusquetsovi. V ňom požadoval, aby predseda Riadiacej komisie sa obmedzil len na činnosti, ktoré mu prináležia z jeho pozície a prestal organizovať transfery, pretože takáto činnosť môže vážne poškodiť Barcelonu aj kandidátov na prezidenta. Zároveň by to mohlo predstavovať prekročenie právomoci, podvod a konanie v neprospech klubu. Laporta tu jasne odkazoval na záležitosť s príchodom Érica García, hoci v liste to nespomenul priamo. Zároveň zdôraznil, že za túto činnosť a finančné výsledky v aktuálnom období bude zodpovedať výlučne Riadiaci výbor. Carles Tusquets teraz Laportovi rázne odpovedal. Predseda Riadiacej komisie Laportovi prostredníctvom listu odkázal, že by mal myslieť predovšetkým na záujmy klubu a nie svoje vlastné.

Nižšie si môžete prečítať časť z listu Tusquetsa Laportovi, ktorú zverejnilo katalánske rádio Catalunya Radio.


"Ak Riadiaci výbor nepristúpil k realizácii zmluvy, v žiadnom prípade k tomu nedošlo kvôli tomu, že ste sa nespravodlivo a nepremyslene vyhrážali. Bol to dôkaz zodpovednosti a elegantného správania - umožnili sme, aby zvolený prezident klubu prijal rozhodnutie, ktoré v jeho čase bude považovať za najvhodnejšie.

Osoba, ktorá tento list podpísala (Tusquets), má na zreteli výhradne záujmy klubu a je toho názoru, že podpísanie zmluvy s týmto hráčom by bolo najvhodnejším postupom, ako informovali ďalší dvaja kandidáti. Vyzývam vás, aby ste zaujali postoj, ktorý uprednostňuje záujmy FC Barcelona pred svojimi vlastnými volebnými záujmami (koniec koncov legitímne)."


Laporta zatiaľ na túto odpoveď zo strany Carlesa Tusquetsa nereagoval.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es catalunya radio
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-01-28 10:34:58
Málokterý klub umí takto být nejednotný. To je tak, když není jasný majitel, ale každej chce upřednostňovat sebe a být u korýtka. Jedna z nevýhod toho, že klub vlastní fanoušci. Ať je Real jakejkoliv, tak vždy se stojí za Perezem a ostatní kandidáti jdou stranou. Tady je to čistá politika a házení špíny na druhého. Snad se to trochu sjednotí a bude držet při sobě, ale asi je to nereálné.
2021-01-28 11:25:07
Uz se perou? :DDD