Madridský denník Marca získal zoznam hráčov, o ktorých má záujem Víctor Font, jeden z kandidátov na prezidenta FC Barcelona. Denník sa domnieva, že s niektorými hráčmi sa Font už skontaktoval. Zaujímavosťou je, že všetkých hráčom na spomínanom zozname sa končia zmluvy 30. júna.

Niet pochýb o tom, že kandidáti na prezidenta FC Barcelona si pripravujú pôdu pre svoj nástup do funkcie a chcú byť pripravení na letné prestupové obdobie. Finančná situácia v klube však neumožňuje uskutočniť veľké nákupy, čo znamená, že Blaugranas si musia vyhliadnuť kandidátov na prestup, ktorí nebudú drahí resp. v ideálnom prípade sa im končí zmluva po tejto sezóne a na Camp Nou môžu prísť na základe voľného transferu.

Ako informuje Marca, Font má vytvorený zoznam hráčov, ktorí by do klubu mohli prestúpiť zadarmo po skončení zmluvy. Denník je názoru, že kandidát na prezidenta sa s niektorými hráčmi skontaktoval a v prípade iných sa to chytá urobiť.

Na zozname sa samozrejme nachádza Éric García, o ktorého má Font tak veľký záujem, že presadzoval jeho príchod už počas januára. K tomu však nedôjde a tak si na príchod mladého stopéra musíme počkať až do leta. Vzhľadom na jeho vek a schopnosti ide o veľmi zaujímavú možnosť ako vystužiť zadné rady Blaugranas. Sergio Agüero je ďalším hráčom na zozname. Médiá informujú, že tento útočník už s Manchestrom City nepredĺži zmluvu a po skončení sezóny sa stane voľným hráčom. Možný príchod slávneho útočníka má svoje plusy aj mínusy. Na jednej strane ide o kvalitného útočníka, ale na druhej strane je náchylný na zranenia. Taktiež nie je jasné, či by bol ochotný znížiť svoje platové požiadavky. Barcelona by v každom prípade získala zadarmo skvelého hrotového útočníka, ktorý je navyše skvelým kamarátom Lea Messiho.

Font má na zozname aj Memphisa Depaya. Katalánci boli s týmto útočníkom dohodnutí na prestupe už počas uplynulého leta, ale nakoniec sa im nepodarilo transfer dotiahnuť do konca. Jeho príchod však stále nie je vylúčený a o to viac, keďže ho v tíme chce mať aj Ronald Koeman. Ďalším je David Alaba obranca, ktorého odchod z Bayernu je istý. Médiá v každom prípade tvrdia, že favoritom na získanie tohto zadáka je Real Madrid. Ide o skvelého všestranného futbalistu, ale Katalánci si vzhľadom na svoju finančnú situáciu nemôžu dovoliť jeho príchod vzhľadom na platové požiadavky.

Georginio Wijnaldum - ďalší hráč, ktorého chce mať v tíme práve Koeman a Font ho zároveň má na svojom prestupovom zozname. Wijnaldum by mohol mužstvu dať to, čo tréner Barcelony potrebuje a zo strany Miralema Pjanića sa nedočkal. Príchod tohto hráča však môže obmedziť prísun minút pre Riquiho Puiga alebo Ilaixa Moribu. Ak by sa Fontovi nepodarilo kúpiť Alabu, má plán B - Juan Bernat. Reprezentant Španielska si lieči vážne zranenie, kvôli ktorému v tejto sezóne odohral len 3 zápasy, ale do hry by sa mal vrátiť niekedy v marci. 27-ročný obranca by mohol byť náhradníkom Jordiho Albu, alebo ho neskôr nahradiť.

Existuje istá šanca, že klub počas leta opustí Neto, ktorý sa o to snažil už počas zimného prestupového obdobia. Brazílčana môže v očiach Fonta nahradiť Rui Silva, brankár Granady. Portugalčan bol v predchádzajúcej sezóne jedným z najzaujímavejších hráčov na tejto pozícii v La Lige. V prebiehajúcej sezóne v 27. zápasoch vychytal až 10 čistých kont. A posledných hráčom na prestupovom zozname Víctora Fonta je Hakan Çalhanoğlu, ktorý hrá vydarenú sezónu v Miláne. V 24. zápasoch strelil 6 gólov a zaznamenal 9 asistencií. Ide o ofenzívneho záložníka, ktorý Milánu pomohol k tomu, že aktuálne je lídrom Serie A.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-01-29 20:57:13
stale dufam, ze vyhra font, ale tito hraci by boli uplne zbytocni. Neviem, ci sa len snazi nabrat percenta alebo ich fakt chce ale okrem garciu zbytocni hraci.
2021-01-29 21:21:10
No priviest tolko hracov by bolo nesmierne drahe, hlavne na platoch ktore sa pri hracoch zadarmo neskutocne prestreluju (Napr. taky Ramsey ma 350 tisic tyzdenne) bonusy pre agentov a podobne. Myslím si ze Marca skor nasla hracov ktorym konci kontrakt a natrepala ich vsetkych do jedneho clanku aby mali peknu titulku. Je to dennik nic ine sa cakat neda.