Katalánska televízia TV3 informovala, že získala prístup k reportu Športového riaditeľstva FC Barcelona. V správe sa uvádza, že kvôli zlej situácii v obrane prvého tímu sa odporúča príchod Érica Garcíu. V dokumente sa zároveň v nelichotivom tóne píše o niektorých obrancoch Blaugranas a niektorí môžu opustiť klub.

V správe oddelenia, ktoré vedie Ramon Planes a ktorá bola určená pre vedenie klubu, sa kládol dôraz na vymedzenie situácie v defenzíve prvého tímu. Naznačuje, že Ronald Koeman má k dispozícii len troch stopérov - Lengleta, Arauja a Umtitiho - a každý z nich má svoje problémy. Report tvrdí, že Umtiti "nie je hráčom, ktorý si zaslúži dôveru kvôli zraneniam a nie je isté, že bude k dispozícii v dôležitých fázach sezóny." Najzaujímavejších konštatovaním je však názor, že "z dôvodu zranení bude pre neho náročné odohrať zápasy na najvyššej úrovni." Svedčí to o tom, že 27-ročný obranca nie je fyzicky úplne v poriadku. Piqué sa má na základe informácií v správe vrátiť na trávniky najskôr o 2 mesiace. Na tému Arauja si môžeme prečítať, že Uruguajčan hral pre dvoma rokmi vo svojej rodnej krajine a v predchádzajúcej sezóne pôsobil len v rezerve klubu.

Správa uvádza, že súčasná situácia "nepomáha" pri vsádzaní na hráčov rezervy, pretože vážnejšie zranenia si liečia Santiago Ramos Mingo a Igor. Pokiaľ ide o Minguezu, TV3 cituje, že "postúpil už do prvého tímu a veríme, že môže pomôcť v stredne náročných zápasoch, ale na tie najdôležitejšie zápasy nie je pripravený."

Správa sa venuje aj Éricovi Garcíovi - Športové riaditeľstvo považuje kúpu mladého obrancu za príležitosť na trhu, ktorú je potrebné využiť, pretože takáto šanca prichádza zriedkavo. Zdôrazňujú sa priaznivé podmienky súvisiace s platom hráča a možnosť jeho príchodu zadarmo. Prednosťou 20-ročného obrancu je to, že klub pozná a športové riaditeľstvo tvrdí, že nevyužiť takúto príležitosť na trhu by bolo chybou, najmä ak hráč odmieta finančne lukratívnejšie ponuky. Report poukazuje na to, že trh má na pozícii stopéra svoje obmedzenia a cena Garcíu je v porovnaní s inými hráčmi "smiešna".

V reporte sa okrem toho dočítame o plánoch klubu s ďalšími hráčmi. Zámerom Barcelony je nájsť nový klub pre Juniora Firpa, Umtitiho a Neta, vďaka čomu by klub ušetril na platoch. V tomto kontexte sa spomína postup odchovancov ako napríklad Alejandra Baldeho. Plat Garcíu sa má "výrazne líšiť od jedného hráča, napríklad Umtitiho".

zdroj: TV3
foto: facebook

Diskusia

9 komentáre
2021-01-29 21:40:21
zranili sa nám stopéri, tak vedenie na rýchlo vytiahlo z bečka Minguezu, aby nam zachranil riť. Aj sa mu to darilo. Zranil sa nám p.obrana, Mingueza (stredný obranca) opäť zachraňoval riť. Pár nevydarených zápasov na nezmyselnom poste, ktorý on nehrá a vedenie s ním nepočíta. Chudakovi mali dať prémie , že im zachranil zadok, keď išli do sezóny s troma obrancami na súpiske
2021-01-29 21:53:15
Nechápem čo veľa ľudí spúšťa taký hate na Minguezu. Mladý stopér ktorý prišiel z tretej ligy, hrá dobre a musí nastupovať na RB. A keď už si Mingueza prešiel akadémiou a dostal sa do Áčka tak ho netreba len tak predávať.