Joan Laporta v rozhovore pre francúzsky denník L'Equipe obvinil Paris Saint-Germain z nedostatku rešpektu voči Barcelone. PSG totiž prostredníctvom svojho zástupcu vyhlásil, že chce získať Lea Messiho do svojich radov.

Športový riaditeľ PSG nedávno priznal, že klub sleduje situáciu Argentínca a chce ho získať, čo sa však Laportovi nepáči.

"So všetkou úctou musím povedať, že sa mi správanie PSG nepáčilo. Chýba mu rešpekt vo voči Barcelone. Vždy som pozorne sledoval vývoj PSG a teraz je to klub, s ktorým je potrebné na európskej scéne počítať, ale toto ma zaskočilo a sklamalo. Počúvam, ako iný Parížan hovorí, že chce hrať s Leom Messim. Aj ja by som s ním chcel hrať! Ale keď to povie predstaviteľ klubu, zdá sa mi to nevhodné, na tejto úrovni to dokazuje nedostatok rešpektu. Vo futbalovom svete sa toho musia aj naďalej veľa naučiť. Neviem, či táto reakcia bola inštinktívna, či je to chyba v komunikácii. Ja som vždy rešpektoval iné kluby. Ak sa necháme zatiahnuť do tejto hry, zdá sa mi, že futbalu uškodíme. Futbal je vášeň, súperenie, ale tu hovoríme o hráčovi, ktorý odohrá zápas proti tomuto klubu."

Laporta dostal otázku, či je PSG schopné podpísať Lea Messiho

"Neviem, či PSG ho dokáže kúpiť. Možnože áno, ak bude aj naďalej porušovať Finančné Fair Play. Z toho, čo viem, v uplynulej sezóne zaznamenali značnú stratu. Bol by som zvedavý, či by ignorovali Finančné Fair Play, len aby ho získali. Ak sa tak stane, dúfam, že UEFA a FIFA bude reagovať rázne a Športový arbitrážny súd nebude váhať s vynesením rozsudku."

Zostane Messi nakoniec v Barcelone?

"Záležitosť s Messim je pre Barcelonu prioritou. V prípade najlepšieho hráča na svete nemôžeme byť skúpi. Budúci prezident musí vyvinúť všetko úsilie na to, aby Argentínec zostal v klube. Je potrebné predložiť finančnú ponuku, ktorá bude ušitá na mieru schopnostiam klubu, ale zároveň musí byť presvedčivá, pokiaľ ide o športový projekt. Messi chcel odísť, pretože cítil, že predchádzajúce vedenie ho oklamalo. Leovi verím a on verí mne."

Laporta nepotvrdil záujem o Neymara

"Nebudem hovoriť na tému hráčov iných klubov. Predovšetkým kvôli rešpektu voči nášmu trénerovi a hráčom. Teraz máme vlastné mužstvo, ktoré je veľmi dobré a musíme ho podporovať. Bolo by absurdné tvrdiť, že sa zaujímam o nejakého hráča, pretože to by navýšilo jeho cenu a znížilo zas hodnotu hráčov, ktorých máme v tíme. A zároveň z úcty voči ostatným klubom. PSG vyčítam nedostatok rešpektu, ale ja sa neznížim k takýmto detinským reakciám."

zdroj: mundodeportivo.es marca.com as.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-01-31 12:31:04
O Laportovi si môže myslieť každý co chce ale jednu vec mu nemožno uprieť a to sú SKÚSENOSTI
2021-01-31 12:59:34
"Bolo by absurdné tvrdiť, že sa zaujímam o nejakého hráča, pretože to by navýšilo jeho cenu". No konecne...