Josep Maria Bartomeu a jeho vedenie narobilo v Barcelone množstvo špinavostí a zdá sa, že jeho ľudia pokračujú v ničení klubu aj naďalej.

V posledných hodinách svet obletela správa o tom, že z Barcelony unikla kópia Messiho zmluvy, ktorú s klubom podpísal v roku 2017. Kým sa bežný svet chytil a rieši astronomické sumy v Messiho kontrakte, mňa zaujala skôr iná vec. Ale o tom nižšie v tomto texte.

Prv sa dotknem tých cifier, ktoré pobúrili množstvo fanúšikov po celom svete - odjakživa sa vedelo, že Messi je najlepšie zarábajúcim futbalistom sveta a v tlači sa pravidelne objavovali rebríčky a informácie o tom, koľko Messimu ročne pípne na účte. Dnešné čísla nie sú nijako prekvapujúce, len sú prezentované a podávané ako šokujúce.

Faktom v každom prípade zostáva, že hoci Messi zarába skutočne veľa, peniaze sú zaslúžené v tom smere, že klubu jeho prítomnosť v drese Blaugranas zarába oveľa oveľa viac. To, že trh je takto nastavený, resp. že svet je takto skazený, čo s tým má Messi? Ten z Barcelony vytiahne ročne takmer 140 miliónov eur, no zarobí jej viac ako 300 miliónov eur, o čom informovali rozhlasové stanice Cadena SER či RAC1. Nehovoriac o úspechoch na športovom poli, kedy tento hráč rozdelil históriu Barcelony na obdobie pred Messim a po Messim.

Napríklad ekonóm Marc Ciria v jednom z nedávnych rozhovorov uviedol: "Keď nejaký sponzor predstavuje Barcelone svoje propozície, na 90% marketingových slajdov sa objaví Messi. 30% aktuálnych príjmov Barcelony je Messiho zásluha. Je ikona, futbalovým Jordanom. Je normálne, že zarába toľko peňazí. Normálne však nie, že Umtiti zarába toľko, koľko zarába. Je dôležité, aby Messi zostal v klube, aby Barcelona vylepšila svoju finančnú situáciu v kratšom čase."

Kde je teda problém? Únik informácií. Nebudem sa venovať afére Barçagate a ďalším kolosálnym prešľapom bývalého vedenia Barcelony. Problém je v tom, že v Barcelone sa dejú veci, ktoré poškodzujú klub aj po odchode Josepa Mariu Bartomeua a to prostredníctvom jeho ľudí, ktorí v klube pracujú do dnes. Ako je možné, že z klubu unikla správa z dielne športového riaditeľstva? Vďaka tomu celý svet vie, že klub do ťažkých zápasov neverí ani Umtitimu, ani Minguezovi, že Barcelona zúfalo tlačí na Tusquetsa, aby kúpil Garcíu už teraz v januári a tak ďalej.

Tento report sa s veľkým ohlasom v médiách nestretol, tak teraz pre zmenu unikla rovno kópia Messiho kontraktu a sumy sú prezentované ako niečo hriešne. Ako je však možný únik tak citlivého dokumentu, ku ktorému má prístup len zopár ľudí? V prípade Messiho zmluvy ide o Bartomeua, ktorý v klub nie je, následne Oscara Graua, generálneho riaditeľa klubu, Carlesa Tusquetsa, predsedu Riadiaceho výboru a prístup mali ešte dvaja ďalší zamestnanci klubu. Rozhlasová stanica RAC1 už informovala, že Messiho právnici pracujú na podaní žaloby na denník El Mundo, ale aj na tých zamestnancov klubu, ktorí mohli tento únik spískať.

Kto a za akým účelom podsúva novinárom interné informácie z klubu? Pretože sa to nestáva zriedkavo a na dobrej atmosfére v šatni prvého tímu to určite nepridá.

zdroj: forcabarca.sk
foto: facebook

Diskusia

9 komentáre
2021-01-31 14:03:12
ked ho toto nevystve z klubu tak uz neviem co. Smutne
2021-01-31 14:16:36
Prekvapuje vôbec niekoho, že Messiho zmluvu niekto zverejnil akurát v situácii keď sa svet dozvedel v akých dlhoch je súčasná Barcelona.

Je viac než jasné, že niekto koho nemusíme menovať chce zakryť svoje podvody a hrozný finančný stav hodiť na Messiho a jeho zmluvu. Ktorá je médiami prezentovaná tak, že Barcelona na Messim prerobila a jeho zmluva je hlavný problém. Fakt tento klub je prežratý zvnútra to sa už fakt nedá poprieť.

Nikde inde o tomto nepočujete. Nikto nevie akú zmluvu má Neymar v PSG , Ronaldo v Juventuse a podobne ale tu sa vie všetko.....