Tréner FC Barcelona po víťazstve nad Granadou priznal, že je hrdý na postoj svojich zverencov v dnešnom štvrťfinále Copa del Rey.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Ako hodnotíš dnešný zápas, v ktorom ste vyhrali za neobvyklých okolností?

"Bolo to veľmi emotívne stretnutie. Začali sme výborne, ale chýbal nám gól. Urobili sme 2 chyby, po ktorých sme inkasovali góly. Je však potrebné zdôrazniť charakter mužstva. Hráči sa nevzdali a bojovali do poslednej minúty, aj napriek smole v druhom polčase. Víťazstvo sme si zaslúžili."

[Marta Ramón, RAC1] Môže byť tento zápas v tejto sezóne prelomový?

"Áno, takéto stretnutia a víťazstvá nepochybne pomáhajú. Dnes sme preukázali náš charakter, chceme naďalej víťaziť. Takéto momenty v sezóne sú veľmi dôležité."

[Adria Albets, Cadena SER] Naposledy si povedal, že tento tím bude mať v tejto sezóne problémy s vyhrávaním titulov. Zmeníš po tomto zápase názor?

"Povedal som, že bude ťažké vyhrať všetky tri trofeje. Musíme byť realisti, ale v mužstvo vždy verím, najmä v poslednom čase, kde sme zlepšili množstvo vecí. Je to veľký krok vpred, pretože v Copa del Rey nám zostalo málo zápasov a túto súťaž chceme vyhrať."

[Helena Condis, Cadena COPE] O 13 dní hráte s PSG v Lige Majstrov. Ángel di Maria povedal, že Messi má veľkú šancu, aby prestúpil do PSG. Nie je to prejav neúcty voči Barcelone?

"Pre mňa áno. Toto nie je vhodné správanie, chýba tam rešpekt. Hovoriť toľko o Leovi, ktorý je hráčom Barcelony, nie je pred takýmto zápasom správne."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Cítiš sa po posledných dobrých zápasoch a výsledkoch šťastný, že vedieš tento tím?

"Áno, som hrdý na charakter mužstva a hru, ktorú hráči prezentujú. Atmosféra v šatni je veľmi dobrá, sme na dobrej ceste. V kontexte ďalšej časti sezóny je to veľmi dôležité."

[Jordi Gil, Sport] Ako vyzerá situácia Sergiho Roberta, je zranenie vážne? A druhá otázka - zaslúži si Jordi Alba vďaka svojej dobrej hre povolanie do reprezentácie?

"Jordi dokazuje, že je veľmi dôležitým prvkom našej hry, zaznamenáva veľa asistencií, dnes strelil dva góly. Dúfam, že sa vráti do reprezentácie, hoci to nie je v mojej kompetencii. Pokiaľ ide o Sergiho, musíme počkať na zajtrajšie vyšetrenia. Taktiež je to veľmi dôležitým článkom tímu."

[Mundo Deportivo] Aký vplyv na mužstvo budú mať 4 predĺženia v tak krátkom čase? Veril si v 87. minúte, že dokážete vyhrať?

"Vždy mám dôveru v tím. Dnes sme si vytvorili veľa šancí, nakoniec sme strelili prvý gól a podarilo sa nám vyrovnať. Je to zásluha charakteru mužstva. Čo sa týka predĺžení, je to skutočne problematická vec. Cez víkend náš čaká zápas s Betisom a pred ním si musíme oddýchnuť a adekvátne sa pripraviť."

[Bruno Balleste, Barça TV] Čo bolo kľúčom k úspechu, ako sa vám podarilo zvrátiť vývoj tohto zápasu?

"Bol to šialený zápas, veľmi vzrušujúci. Bojovali sme do samého konca, mali sme príležitosti. Hráči sa nevzdali a dokázali vyrovnať v nadstavenom čase. Mužstvo je jednotné, verí si. Dnešný zápas ukázal charakter hráčov a ich ambície. Som na nich hrdý."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-02-04 01:06:40
Infarktovy zapas, ktory mohol kludne skoncit 7:0 po riadnom hracom case. Rohy 18:0, strely na branu 20:4. Granada si ani nezasluzila tie tri goly co dali. Umtitiho 2 chyby a velmi prisna penalta. Az na niektorych hracov ktori boli do poctu sme hrali celkom dobre.Pacilo sa mi ze hraci po dvojgolovom manku a par min pred koncom nezvesili hlavy a bojovali az do sameho zaveru. Nepamatam sa ze by som taky obrat videl za Valverdeho alebo Setiena. Koeman je urcite lepsi motivator ako jeho dvaja predchodcovia. Bravo chalani, bravo Koeman!
2021-02-04 01:43:17
Zapas musel bavit aj nezaujateho divaka. Vela golov, zapletka, napatie, stastny koniec. Tolko k pozitivam.

Ked si vsak uvedomim ze sme hrali 1/4 finale tretotriedneho pohara s priemernym muzstvom ligy, tak vidim obrovske rezervy v nasej kvalite.
A co je najhorsie, taka euforia po takomto bezvyznamnom zapase znamena len jedno... uz sme len priemerny klub urovne bilbaa ci betisu. Pretoze v takych kluboch sa tymto sposobom oslavuju vitazstva v zapasoch so slabymi supermi.