Antoine Griezmann v zápase s Granadou predviedol fantastický výkon. Mal veľký podiel na úspechu Barcelony. Útočník v roku 2019 zaznamenáva fantastické štatistiky a v klasifikácii francúzskych strelcov v Barcelone je na tom lepšie už len Thierry Henry.

Antoine Griezmann si na svoj prvý veľký večer v drese Blaugranas musel počkať veľmi dlho, no v zápase štvrťfinále Copa del Rey proti Granade bol nepochybne hrdinom večera. Francúz najprv ukázal svoje umenie v plnej krásne, keď bol schopný poslať loptu za chrbát Aarona z ostrého uhla po Messiho centri. Neskôr z podobného pasu od Messiho vyčaroval prihrávku Albovi na vyrovnávajúci gól, vďaka čomu Barcelona dotiahla zápas do predĺženia. V tom Griezmann pokračoval v nastolenom trende. Najprv strelil gól po skvelej hlavičke a pri piatom góle opäť našiel Jordiho Albu, ktorý stanovil konečný výsledok bláznivého zápasu. Francúzsky útočník bol v zápase rozhodujúcim hráčom, čo sa od neho očakáva už od príchodu na Camp Nou. Bývalý hráč Atlética v tomto smere dlho zlyhával, ale zdá sa, že teraz je už na správnej ceste.

Rok 2021 je pre Griezmanna veľmi vydarený, pokiaľ ide o jeho štatistiky. Francúz od začiatku roka zaznamenal 7 gólov a 6 asistencií. Žiadny iný hráč v La Lige sa nemôže pochváliť týmito číslami, ak berieme do úvahy všetky súťaže. Griezmann robí dojem aj z hľadiska kondičnej pripravenosti, pretože do zápasu sa dostal zakaždým od prvej minúty a Barcelona s ním v zostave odohrala 9 zápasov a v 4. prípadoch hrala aj predĺženie. Počas tohto obdobia Griezmann zaznamenal v dvoch prípadoch po dva góly. V tejto sezóne útočník nastrieľal už 12 gólov a pridal k nim osem asistencií. V uplynulej sezóne strelil celkovo 15 gólov a prihral na ďalšie 4.

V drese katalánskeho klubu strelil už 27 gólov v 77. zápasoch, čím v rebríčku francúzskych strelcov predbehol Ludovica Giulyho, ktorý bol doteraz druhý s 26. gólmi v 124. zápasoch. Griezmann má teraz pred sebou už len Thierryho Henryho, ktorý v 121. zápasoch nastrieľal 49 gólov. Ak si Griezmann udrží svoju formu, možno sa mu podarí predbehnúť aj legendárneho francúzskeho útočníka.

Denník Sport informuje aj o jednej situácii zo včerajšieho zápasu proti Granade, čo svedčí o snahe Griezmanna o vytvorenie dobrej atmosféry v tíme. Francisco Trincão má zjavné problémy s tým, aby sa adaptoval na hru v Barcelone a po jednej z jeho včerajších akcií na neho začal Jordi Alba kričať. Griezmann však na Albu jasným gestom apeloval, aby zachoval pokoj, pretože takáto reakcia zo strany ľavého beka určite nebude mať na mladého Portugalčana dobrý vplyv. Nie je to prvé gesto zo strany Griezmanna, ktorým sa snažil upokojiť veci na ihrisku a spojiť veteránov s mladšími hráčmi.

zdroj: marca.com spot.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-02-04 17:11:13
Takže ak dobre rozumiem tak ma za včera 2+2? Nepozeral som zápas
2021-02-04 18:32:37
Treba zas povedať, že drvivú väčšinu zápasu ho nebolo až tak vidieť a až taký skvelý zápas nehral... Až po tom prvom góle sa "zobudil" a áno, následne bol nezastaviteľný...