Joan Laporta, kandidát na prezidenta FC Barcelona, s pomocou Penya Teixonera zorganizoval v piatok podvečer na námestí Vall d'Hebron volebné zhromaždenie. Laporta vo svojom prejave zdôraznil, že Leo Messi má ponuky od iných klubov, je si však istý, že sa mu podarí presvedčiť ho, aby zostal na Camp Nou.

Transfery

"Musíme byť dôslední. Volali mi agenti, ale ak sa prezradí nejaké meno, jeho cena zrazu narastie a ja nechcem destabilizovať klub, pretože prídeme v polovici sezóny a musíme maximálne motivovať hráčov a Koemana, tak, aby si verili. Chcem začať ziskom trofejí."

Messi

"Nebude to jednoduché, pretože má ponuky z iných klubov, ktorým nechýbajú peniaze, za ktorými stoja magnáti alebo celé krajiny. Ale Messimu sa tu páči. Som presvedčený, že nakoľko Lea poznám, tak tu chce zostať. Miluje Barcelonu a na tomto mieste je mu veľmi dobre. V očiach Lea som dôveryhodný, vždy mi hovoril, že som splnil všetko, čo som sľúbil. A to je veľmi dôležité."

Vzťahy s Messim

"S Leom a jeho rodinou som prežil veľmi pekné chvíle. Objavila sa ponuka, aby odišiel, porozprávali sme sa a rozhodol sa zostať a všetko mu vyšlo dobre. Som mierny optimista, pretože má nejaké základy. Predložíme mu ponuku v rámci možností FC Barcelona, pretože on neodchádza kvôli peniazom. Musí vidieť veľmi konkurencieschopnú športovú ponuku a my sme schopní takú predstaviť. Leo uverí v to, čo sľúbim, pretože doteraz som vždy dodržal slovo."

Koeman

"Deň finále vo Wembley bol jedným z najšťastnejších v našom živote. Tá Liga Majstrov zmenila naše životy. Koeman je pre Barcelonu veľká osobnosť, zaslúži si rešpekt, má platnú zmluvu. Budem úprimný, prezident musí prijímať rozhodnutia a osud Koemana, tak ako všetkých, bude závisieť od výsledkov a hry, ale on chytá čoraz lepší rytmus, podobne ako celé mužstvo. Teraz sú potrebné skúsenosti. Je našim trénerom a budem ho maximálne motivovať. Páči sa mi zmena vyvolaná jeho výrokmi. Mužstvo je teraz viac zžité a to je kľúčom k úspechu. Majstrovské mužstvo musí mať takého lídra ako Leo a hráčov, ktorí potiahnu celú káru. Pozrite sa, ako oslavujú góly. Začínajú veriť vo svoje možnosti."

Finančná situácia

"V roku 2003 sme boli v podobnej situácii. Mali sme značné straty, ohromný dlh, priveľké výdavky... A k tomu sme museli rezignovať z polovice kádra. Teraz v júni bude potrebné splatiť obrovskú sumu, ale Barcelona môže tento dlh prerokovať, aby bol dlhodobý a nie krátkodobý. Dnes existujú nástroje, ktoré to umožňujú, pretože klub má veľmi solídne aktíva. My žijeme Barcelonou a trpíme spolu s ňou. Je to najlepší spôsob ako klub ochrániť. So mnou ako prezidentom opäť nadobudneme významnú pozíciu vo svete futbalu."

Zvýšenie cien pre socios

"Neplánujem to. Máme iné nástroje, tak aby sme v čase zdravotnej a finančnej krízy nesiahli do vrecka. Je čas pomôcť."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-02-06 18:57:39
Laporta kde máš ten projekt ?
2021-02-06 20:17:06
Nemožno hodnotiť ľudí ktorích nepoznáme. Laporta sa opiera o to čo dokázal klub pod jeho vedením, no možno ten jeho vpliv nebol až taký veľký. Len mal šťastie na najlepší káder v histórii.