Toni Freixa poskytol rozhovor, v ktorom hovoril o súčasnosti aj budúcnosti FC Barcelona. Kandidát na prezidenta je presvedčený, že Leo Messi sa už rozhodol zotrvať na Camp Nou.

Situácia s Messim

"Všetci sú znepokojení klubovými financiami a my na túto tému dávame vždy rovnaké odpovede: kľúčové v tomto smere je dobré športové riadenie. Práve to vygenerovalo dlh. Hráčom platíme veľmi vysoké sumy. A nemám na mysli Messiho, ktorý, a o tom som presvedčený, už prijal rozhodnutie o tom, že spolu s rodinou zostane v Barcelone. A neurobil to pre peniaze, ale z dôvodu svojich pocitov a športovej ponuky. Najlepším príznakom je úsmev na jeho tvári a jeho objatia so spoluhráčmi v poslednom zápase. Ja som s Messim a jeho rodinou mal vždy dobré vzťahy. V posledných dňoch mi spolu s jeho otcom dokonca zaslal správu. Ak Messi teraz zostane, to znamená, že v Barcelone zostane navždy."

Éric García

"Tréneri hovoria, že Éric García je pre Barcelonu ideálnym stopérom. V našom pláne to zohľadníme a nechceme na prestupy míňať priveľké sumy. Musíme opäť získať identitu, to znamená odchovancov a zvonku podpisovať hráčov, ktorí pasujú do nášho profilu a za ktorých si vieme dovoliť zaplatiť. A ak nejaký hráč stanoví podmienky, ktoré si nebudeme môcť dovoliť, tak povieme nie, ale s istotou, že máme pripraveného iného hráča."

Koeman

"Sme veľmi spokojní so súčasným mužstvom a s tým, že Koemana sme bránili od prvého dňa. Odvádza skvelú prácu a nemá to jednoduché. Sú tu zranenia, prichádzajú mladí hráči... Podporujeme ľudí z klubu, Koemana, Ansu, Arauja, De Jonga, Ter Stegena a samozrejme Messiho."

Transfery

"Pri uskutočňovaní prestupov by sme mali čo najskôr diagnostikovať nedostatky v prvom tíme. V klube je oddelenie, ktoré sa zaoberá skautovaním hráčov a už nejaký ten čas má v hľadáčiku hráča, ktorý zodpovedá parametrom Barcelony. Na stole sú tri mená, napríklad krídelník a komisia zložená z trénera a riaditeľa pre futbal rozhodne, pričom vedenie už túto rozhodnutie nezmení. Vedenie a generálny riaditeľ nastavia finančný strop. My agentom nebudeme vyplácať províziu vyššiu ako 5%. Teraz sa platí 10 či dokonca 15%. Barcelona v posledných rokoch zaplatila na províziách viac ako 150 miliónov eur. Futbal je v rukách agentov. Lluis Carreras, náš riaditeľ pre futbal, nemá vzťahy so žiadnym agentom ani s ľuďmi z futbalového biznisu."

Cena permanentiek pre socios

"Nebudem zvyšovať ceny za permanentky či preukazy socios. Nebudeme nikoho okrádať."

Espai Barça

"Je potrebné chopiť sa práce a mať štadión na nasledujúcich 65 rokov. Bez výhovoriek, my sa tejto práce chopíme hneď. Goldman Sachs poskytne peniaze, pretože trh dôveruje FC Barcelona. Plán predpokladá, že príjmy stúpnu o 150 miliónov eur ročne a peniaze vrátime za 25 rokov, 50 miliónov eur ročne. Je to transparentný plán."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-02-07 12:00:22
A trenéři tady z webu říkají, že ne, že je průměrný. Nevěřte kandidátovi na prezidenta, je to lhář.
2021-02-07 12:09:22
No nezdá se být nic extra Garcia ... Duo Araucho Pique bude fungovat dobře, ale je pravda, že někoho na místo Gerarda na příští sezonu potřebujeme-minimálně na postupné nahrazení.