Víctor Font, kandidát na prezidenta FC Barcelona, bol hosťom rádia RAC1. Font v rozhovore porozprával o svojej kandidatúre na prezidenta FC Barcelona či o zmluve v prípade Lea Messiho.

"Udržať Messiho v klube je nevyhnutné. Je pravda, že osobne som s ním nehovoril, ale on vždy hovoril, že pre neho nie sú prioritou peniaze, ale zodpovedajúci športový projekt. Musíme mu ponúknuť kontrakt, ktorý bude adekvátny pre finančnú situáciu klubu. Barcelona tento rok zaznamenala stratu vo výške 200 miliónov eur a nezabudnime na to, že na zmluvách ušetrila 170 miliónov eur. Keď som hovoril, že svet sa nezrúti po možnom odchode Lea Messiho, išlo mi o to, že nikto nie je viac ako klub."

"Leo v poslednom rozhovore sám povedal, že po ukončení kariéry by chcel mať v Barcelone nejaké zamestnanie. Chceme sa postarať o to, aby vzťah medzi ním a klubom vytrval mnoho rokov."

"Nemám konkrétneho podozrivého, ktorý by mohol zverejniť Leovu zmluvu. Budeme to chcieť vyšetriť. Tento únik mal za cieľ napáchať škody. Chceme vyjasniť aj iné záležitosti, ako napríklad podpísanie tak veľkého počtu hráčov v Barcelone B alebo škandál Barçagate."

"Chceme uskutočniť vhodné a premyslené transfery. Podnikli sme vhodné kroky v kontexte Érica Garcíu. V tomto smere sme podporili Ronalda Koemana a jeho trénerský štáb. Či už bude prezidentom Laporta alebo ja, Éric sa stane hráčom Barcelony."

"Ronald Koeman je v súčasnosti trénerom Barcelony a má našu plnú dôveru. Keď som povedal, že Holanďan nebude trénerom aj keby vyhral treble, išlo mi o projekt, v ktorom v tom čase nefiguroval. Hovoril som však so Xavim a presvedčil ma, že Koeman spĺňa všetky kritéria."

"Otázka volieb je otvorená aj napriek tomu, že Laporta vedie v niektorých prieskumoch. Niektorí ľudia ma chcú poškodiť a publikujú falošné informácie, napríklad na tému mojej spolupráce s Xavim. V každom prípade, ak tieto voľby nevyhrám, v ďalších radšej nebudem kandidovať, pretože Barcelona potrebuje tento projekt teraz."

"Existuje riziko, že Barcelona by sa mohla zmeniť na akciovú spoločnosť. Nebudeme prijímať žiadne rozhodnutia v ekonomických otázkach, ktoré by mohli mať takéto následky. Klub potrebuje modernizáciu, nemôže fungovať ako za čias Montala či Núñeza."

"Neymar sa nemôže vrátiť do Barcelony z finančných, ale aj inštitucionálnych dôvodov. Odišiel tak, ako odišiel, k tomu sa s Barcelonou súdi. Žiada o Messiho? Som presvedčený, že Messi by s tým nesúhlasil, pretože na prvé mieste dáva klub."

zdroj: as.com rac1 mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-02-08 16:09:47
On by mal vyhrať ! Nie henten nostalgik
2021-02-08 18:49:28
Svet sa nezruti po možnom odchode Lea ale včera nám Messi ukázal že Barca áno