FC Barcelona si zo súboja s Realom Betis vezie plný počet bodov za výhru 2:3, ale ten museli pomôcť vybojovať aj hviezdni náhradníci. Čo nám tento zápas v Andalúzii ukázal?

Barcelona nervózne čaká na návrat Arauja

Cena za výhru nad Realom Betis je značná, pretože Ronald Koeman prišiel o svojho najlepšieho stopéra na niekoľko týždňov. Ronald Araujo si podvrtol členok a v zápase odohral len 10 minút. Dnešné vyšetrenia ukázali, že členok na ľavej nohe je skutočne zranený a hoci klub neuviedol dátum návratu, médiá hovoria minimálne o 3-týždňovej prestávke od futbalu. Barcelonu však medzičasom čakajú náročné zápasy so Sevillou v Copa del Rey a potom osemfinále Ligy Majstrov s PSG.

Araujo hral v tejto sezóne v prekvapivo dobrej forme a postupne sa prepracoval do pozície najlepšieho stopéra katalánskeho klubu v prebiehajúcom ročníku. Je zrejmé, že teraz bude trénerovi Barcelony v rozhodujúcich zápasoch sezóny veľmi chýbať. Holanďan na tlačovke po zápase priznal, že ani Dest nie je zdravotne úplne v poriadku a teda na pravom kraji obrany musí hrať Mingueza. Barcelona má v tejto situácii zdravých už len Umtitiho s Lengletom.

Koeman sa pokúsil o rotáciu

Tréner Barcelony sa snažil dopriať oddych De Jongovi a ďalším dôležitým hráčom zvyčajnej základnej zostavy, ale čo by to bol za zápas, aby De Jong nemusel naskočiť na trávnik. Proti Betisu sa na ihrisku objavil v 12. minúte, pretože striedal zraneného Arauja. Mal síce prsty v prvom inkasovanom góle, keď bol mimo pozíciu, ale podal oveľa lepší výkon, keď sa posunul vyššie do stredu poľa. V zápase zaznamenal 81 prihrávok a všetky boli presné. Niečo také sa náhradníkovi v La Lige nepodarilo od sezóny 2005/2006. De Jong však nebol jediným hráčom, ktorého Koeman šetril a nakoniec musel proti Betisu použiť. Pedri do zápasu zasiahol po polčase a Messi pred odohranou hodinou. Všetci traja sa zaslúžili o to, že mužstvo tento zápas nakoniec vyhralo.

Pjanić a Braithwaite si neškrtli

Holanďan v strede poľa zamiešal kartami, keď Riqui Puig si pripísal prvý ligový štart v základnej zostave v tejto sezóne a spolu s ním sa v strede poľa objavili Pjanić a Busquets. V útoku zas dostal šancu Braithwaite. Dánsky útočník mal v každom prípade na hru minimálny vplyv a odohral len prvý polčas. V druhom ho za stavu 1:0 pre Betis nahradil Pedri. Pre Braithwaitea je to náročné, pretože hoci mu nemôžeme uprieť snahu a profesionalitu, na deviatku v Barcelone mu jednoducho chýba kvalita. Pjanić na ihrisku vydržal dlhšie, ale jeho výkon opäť poukázal na to, že na Camp Nou sa mu nedarí. Stredopoliar si stále nezískal dôveru trénera a v zápase proti Betisu bol stratený a zdalo sa, že si vôbec neverí.

Trincão sa konečne presadil

Francisco Trincão naskočil ako náhradník do svojho 17. ligového zápasu v tejto sezóne a zaznamenal svoj prvý gól. Trafil výborne, navyše, gól bol nakoniec hodný troch bodov. Tento gól však visel vo vzduchu, pretože Portugalčan mal šance aj v uplynulých zápasoch, chýbalo len trochu viac šťastia. Mladík mal po zápase samozrejme veľkú radosť, zatiaľ čo Koemana potešil celkovo výkon zo strany mladíka: "Je mladý, musí sa adaptovať na úroveň veľkého klubu ako Barcelona. Dávame mu minúty. V posledných zápasoch mal pri zahodených šanciach smolu. Dnes bol rozhodujúci a to je dôležité pre neho aj pre nás," povedal tréner Barcelony, ktorý Portugalčanovi stále verí a zostáva veriť, že mladíka to nakopne k lepším výkonom.

Supernáhradník Messi zavelil k ďalšiemu obratu

Lionel Messi sa na trávnik dostal v 57. minúte a už po 136. sekundách vyrovnával na 1:1. Kapitán Barcelony strelil svoj 13. ligový gól v tejto sezóne a mužstvo inšpiroval k tomu, aby zabojovalo o plný počet bodov. Aj druhý gól bol výsledkom Messiho mágie. Skvelý pas na Jordiho Albu viedol k centru do pokutového územia na Griezmanna. Francúz vyloženú šancu úplne dobabral, ale lopta sa akýmsi zázrakom poodrážala tak, že skončila v bránke Betisu. Víctor Ruiz síce neskôr vyrovnal, ale Trincão strhol víťazstvo opäť na stranu hostí. V každom prípade niet pochýb o tom, že Messi mal na zápas obrovský vplyv. A zároveň strelil svoj 26. gól do siete Los Verdiblancos v 24. zápase.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-02-08 17:03:33
6.Opäť sme vyhrali vonku
Niekedy nepredstaviteľné ?
Rasto Premium
2021-02-08 17:45:10
Bohužiaľ, Miralem a Martin na Barcu nemajú. V lete predať spolu s Coutinhom, ktorý vôbec nechýba a bola by škoda platiť Lpoolu ďalšie milióny len za odohraté zápasy. Pedri ho do zápasu nepustí, je tu Puig do rotácie a zobral by som Wijnalduma zadarmo.