FC Barcelona dnes v prvom zápase semifinále Copa del Rey na Sánchez Pizjuán prehrala 2:0 a Sevilla má tým pádom výborne rozohrané semifinále. Čo nám zápas ukázal?

Najlepšie: Zostáva ešte odveta

Už pred zápasom bolo jasné, že to nebude jednoduchá prechádzka. Sevilla je v tejto sezóne pekelne efektívna a v poslednom čase je v skvelej forme. Barcelonu na druhej strane trápia zranenia, ktoré trénera donútili k tomu, že do zápasu poslal experimentálnu defenzívnu líniu s Firpom na pravej strane a stopérsku dvojicu vytvorili Umtiti s Minguezom. Je jasné, že to malo vplyv na hru a škoda, že v druhom polčase sa mužstvu nepodarilo udržať čisté konto. Stále zostáva odveta na Camp Nou, v ktorej sa môže stať všetko. Otázka postupu je stále otvorená.

Najhoršie: Zápas potvrdil niekoľko faktov

Nerobme si nádeje. Firpo nie je futbalista, ktorý je pripravený hrať v Barcelone na svojej prirodzenej pozícii a jeho nasadenie do zápasu je skutočne len núdzovým riešením. Ani stopérska dvojica zložená z neskúseného a často chybujúceho Minguezu s Umtitim, ktorý dokáže vyrobiť ešte hrubšie chyby, nebude budiť skalopevný dojem. Dnes Sevilla tieto aspekty bez váhania overila a nikto z nás by sa nemal čudovať, že Ter Stegen vyťahoval lopty zo siete. Škoda len, že útočníkom sa nepodarilo prekonať Bona aspoň v jednom prípade. Ostáva dúfať, že Dest s Araujom sa rýchlo zotavia.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

15 komentáre
2021-02-10 23:42:25
Dest a Aurajo nech sú k dispozícii v utorok lebo inak je s nami Amen
2021-02-10 23:43:23
Za mňa:
Najlepšie- Taktická a fyzická pripravenosť Sevilly.
Najhoršie- Taktická a fyzická pripravenosť Barcelony :D