Zverenci Ronalda Koemana nedokázali na Sánchez Pizjuán v prvom zápase semifinále Copa del Rey vybojovať priaznivý výsledok, keď ich FC Sevilla porazila výsledkom 2:0. Sklamala najmä defenzíva a známky to potvrdzujú.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu - sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,1

Za góly nemohol a pred prestávkou predviedol dobrý zákrok pri zakončení Escudera.

Firpo - 5,9

Tréner ho poslal do hry na jeho slabšiu stranu obrany, takže neprekvapilo, keď na zápas nemal žiadny vplyv. Rakitićov gól padol po akcii z jeho strany.

Mingueza - 5,9

Je lepší stopér ako krajný bek. Veril si pri vyvážaní lopty z obrany a rozhadzovaní prihrávok na strany.

Umtiti - 4,6

Proti Koundému pri prvom góle mal vystúpiť lepšie a pri druhom góle Rakitića sa zle rozhodol, keď sa mu nepodarilo vystaviť Chorváta do postavenia mimo hru.

Alba - 6,3

Skvelým spôsobom zasiahol proti Susovi na začiatku protiútoku v prvom polčase. Dobre spolupracoval s Messim a Pedrim a zdalo sa, že vybojoval pokutový kop, no rozhodca zákrok vytiahol mimo šestnástku.

De Jong - 5,8

V tomto zápase sa nevedel naplno rozbehnúť, pretože Sevilla si na neho nachystala chytrý, ale miestami aj špinavý herný plán.

Busquets - 6,2

Pracoval tvrdo a organizoval presing Barcelony, no na lopte nezahral najlepší zápas.

Pedri - 5,8

Podobne ako v prípade De Jonga mu Sevilla nedovolila hrať si svoju hru, hoci bol aktívny počas celého zápasu a dobre spolupracoval s Messim.

Dembélé - 7,1

Bol najnebezpečnejším hráčom Barcelony vďaka jeho driblingu v súbojoch jeden na jedného. Na spoluhráčov poslal niekoľko nebezpečných centrov, ale tí nedokázali využiť ani jeden z nich. V niekoľkých prípadoch sa Dembélému takmer podarilo nachytať Bounoua.

Messi - 6,9

Ku gólu mal blízko v troch prípadoch, ale Bounou chytal vynikajúco. Zneškodnil mu aj skvelý pokus z priameho kopu.

Griezmann - 5,8

Nebol to jeho najlepší večer. Nerobil nábehy, ktoré od neho jeho spoluhráči očakávali, až na jeden dobrý pas na Messiho nemal na hru mužstva vo finálnej tretine veľký vplyv.

Náhradníci

85' Puig - 6,3

Dostal pár minút na konci zápasu, ale nie je čo hodnotiť.

90' Trincão - bez hodnotenia

Nahradil Umtitiho v nadstavenom čase.

zdroj: sport.es sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

10 komentáre
2021-02-11 11:47:27
Proti hráči jako je Rakitić opravdu není nutné řešit ofsajdovou past. Chápu, že Umtiti v tom okamžiku neřešil, co je to za hráče, ale bylo to opravdu zbytečné a hloupé rozhodnutí takhle riskovat. Mám pocit, že Big Sam už se nevrátí.
2021-02-11 12:07:39
Chválenie Umtitiho po tých dobrých výkonoch bolo zrejme prehnané, v posledných zápasoch išlo veľa gólov na jeho vrub. V tomto zápase nám nefungoval stred zálohy, Pedri aj de Jong boli dobre bránení a ani jeden z nich nenadviazal na skvelé výkony z minulých zápasov. Mimo bol aj Grizzy a v nejakej tvorbe hry sa nedarilo ani Leovi. Ten sa však vďaka zábleskom individuálne geniality vedel dostať do niekoľkých dobrých šancí. Škoda, že mu to tam ani raz nepadlo, bolo by omnoho lepšie ak by sme dali aspoň 1 gól.
Pozitíva by som videl aspoň vo výkonoch Dembelého, ktorý bol dosť aktívny a celkom sa mu darili aj súboje 1na1 a Minguezu, ktorý mi prišiel na stopérovi dosť istý a podľa mňa odohral dobrý zápas. A samozrejme haniť netreba ani Marca. Ja na jeho mieste by som sa už psychicky zrútil keby som mal chytať za takou obranou :D