Katalánske rádio RAC1 prinieslo informáciu o hlavných projektoch Joana Laportu, jedného z kandidátov na prezidenta FC Barcelona, ktorý na svojej kandidátke spojil sily s Mateom Alemanym, bývalým športovým riaditeľom Valencie.

V prvom rade chce Laporta obnoviť zmluvu s Ousmane Dembélém, ktorému spolupráca s katalánskym klubom končí 30. júna 2022. Francúzsky krídelník sa po dlhotrvajúcich problémoch so zraneniami postupne vracia do zápasového kolotoča, no najmä do formy a Laporta by bol rád, ak by Dembélé zostal na Camp Nou aj v nasledujúcich rokoch. Preto mu pripraví ponuku, ktorá sa neodmieta.

V druhom rade chce Laporta posilniť mužstvo novými posilami a v ideálnom prípade na dlhšie obdobie. Katalánci si však nemôžu dovoliť nakupovať hviezdne mená vzhľadom na zlú finančnú situáciu v klube. Je zrejmé, že do tímu príde Éric García z Manchestru City a to zadarmo. Medzi možné posily môžeme zaradiť Joseho Gayu z Valencie, ktorý by mohol predstavovať konkurenciu pre Jordiho Albu na ľavej strane obrany a zároveň je nutný príchod kvalitného hrotového útočníka, ktorý by zaplátal dieru po Luisovi Suarezovi.

V tomto smere sa spomína Erling Haaland, ktorý je v nestálom spojení s klubom vďaka veľmi dobrým vzťahov na linke Laporta - Mino Raiola (Haalandov agent). Tento mladý hroťák má odstupnú klauzulu vo výške 75 miliónov eur a je otázne či Borussia Dortmund dokáže udržať tento talent vo svojich radoch aj po letnom prestupovom období.

Tretím hlavným projektom Laportu je La Masia, ktorá bude patriť medzi jeho priority. Bývalý prezident Blaugranas má na muške troch hráčov, ktorých by rád preradil do prvého tímu. Hovoríme o Konradovi de la Fuentem, ktorý s prvým tímom už nejaký ten čas trénuje, ale zatiaľ od Koemana nedostal dostatok minút. Ďalšími mladíkmi na Laportovom zozname sú Ilaix Moriba, ktorý nedávno za Áčko debutoval a ľavý bek Alejadro Balde.

zdroj: as.com RAC1
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-02-11 21:20:50
S Dembelem radsej zmluvu,ktora sa odmieta,taku co sa neodmieta uz mal a ma.....
2021-02-11 21:33:32
Tak s Haalandom to bude náročne, ale trochu nám to hraje do kariet, že tá výkupka je až na leto 2022. Teraz to bohužiaľ zaplátame len Depayom, alebo Aguerom a snáď za rok nejako našetríme na Haalanda. Ten Kounde sa mi veľmi pozdával včera, len škoda, že Sevilla ho nepredá za lacno. Snáď aspoň tým, že Umtiti ´´hraje´´ tak sa nepredá zadarmo ako to do teraz hrozilo.