Lionel Messi v súčasnosti ako hráč nemá spoločné vôbec nič s tým Leom Messim, ktorý pred dvoma mesiacmi čelil Juventusu a prehral. Vtedy bola Barcelona v kríze a v La Lige po prehre s Cádizom mimo postupové miesta do európskych pohárov. Po prehre s Juventusom prišli Katalánci aj o prvé miesto v skupine Ligy Majstrov. Teraz je však všetko inak.

Prehra s Juventusom v poslednom zápase skupinovej fázy znamenala, že Barcelona v osemfinále čelí práve Paris Saint-Germain. Messi pred pár mesiacmi mal v hlave stále búrku z uplynulého leta a hral po boku spoluhráčov, ktorí taktiež neboli vo forme. Plán Ronalda Koemana nefungoval a Messi v 14. zápasoch strelil len 7 gólov. Nie je to zlá štatistika, ale 5 gólov zaznamenal z pokutových kopov. Vtedy sa zdalo, že sezóna je stratená, pretože Katalánci stratili body v zápasoch so silnými mužstvami ako Sevilla, Real Madrid či Atlético Madrid, ale o body prišli aj v konfrontáciách s papierovo slabšími klubmi ako Getafe, Cádiz a Alavés.

Od prehry 3:0 s Juventusom sa však Barcelona prepracovala do oveľa lepšej situácie. Najdôležitejšie je, že Messi sa opäť usmieva. Barcelona vyhrala až 14 z posledných 18. zápasov, 2 zápasy remizovala a len v dvoch prípadoch prehrala - finále Superpohára a nedávny pohárový zápas so Sevillou. V La Lige získala 32 z posledných 36. možných bodov a Messi v 14. zápasoch nastrieľal 12 gólov. Opäť je v hre o Trofeo Pichichi, keď strieľa góly najrôznejšieho druhu, od priamych kopov cez bomby ľavačkou až po inteligentné zakončenia. Už sa nespolieha len na pokutové kopy.

No mimo trávnik sa stále dejú veci s Messim v hlavnej úlohe. Médiá ho pristihli ako po remíze s Eibarom krútil na tribúne hlavou, Jordimu Evolemu poskytol rozhovor, medzitým sa zranil, v zápase s Athletic Club bol vylúčený, médiá ho spájajú s odchodom do Paris Saint-Germain a niekto v Barcelone je zodpovedný na to, že na verejnosť unikla jeho kompletná zmluva. Barcelone chýba prezident a Messi stále mlčí o svojej ďalšej budúcnosti, hoci zmluva mu končí už v júni.

Barcelona to so ziskom nejakej trofeje v tejto sezóne nebude mať jednoduché, ale Messi je iným hráčom v porovnaní s tým, čo na trávnikoch predvádzal pred pár mesiacmi. V jeho prípade je badateľná výrazná zmena, podobne ako v prípade celého mužstva. Messi už viac nepozerá do zeme. Teraz sa opäť usmieva aj počas náročných zápasov... a súboj s PSG je jedným z nich.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

4 komentáre
2021-02-15 07:32:04
Oveľa "lepšia" situácia Barcelony od zápasu s Juventusom - strata trofeje, jednou nohou von z Copy, strata v ligovej tabuľke 8 (11) bodov na prvé miesto a v LM rovnaká situácia. Individuálna forma niektorých hráčov sa zlepšila, to je pravda. Ale situácia z pohľadu klubu a trofejí veľmi nie, skôr naopak.
Marian Premium
2021-02-15 07:36:02
Vždy keď sme v LM vyhrali vyšším rozdielom, podľahli sme uspokojeniu a odvetu sme prehrali odfláknutým výkonom ešte vyšším rozdielom a vypadli sme. Radšej by som videl dvojicu vyrovnaných výkonov so skromným víťazstvom doma a s remízou či tesnou prehrou, garantujúcou postup v odvete.