Oveľa "lepšia" situácia Barcelony od zápasu s Juventusom - strata trofeje, jednou nohou von z Copy, strata v ligovej tabuľke 8 (11) bodov na prvé miesto a v LM rovnaká situácia. Individuálna forma niektorých hráčov sa zlepšila, to je pravda. Ale situácia z pohľadu klubu a trofejí veľmi nie, skôr naopak.
Aha. To, že sa chytili mladý chlapci a hrajú ako starý mazací, že bez tej omladina by sme nemohli hrať konečne dobrý futbal, že sa mužstvu darí a v lige neprehráva, že dokážeme otočiť aj nepriaznivý stav stretnutia a, že vidieť radosť samotných hráčov je podľa teba nedostatok? Titul nieje všetko. Už len to, že sa do toho finále títo chlapci dostali hovorí veľa. Pamätám dobu, keď sme hrali zle, v lige bol úspech skončiť 4 ty a hráči boli úbohý. Je to síce už 20 rokov, ale do dnes to mam v živej pamäti. Treba si uvedomiť, že toto je prechodov sezóna. Klopp v Liverpoole mal 3 sezóny prechodov aby následne uhrali jeden titul a jednu LM. Nemôžeš proste očakávať, že titul je pravidelná forma úspechu. Guardiola Barcelona bola výnimka potvrdzujúca pravidlo a ďalších 30 rokov sa môže stať, že jeden klub nebude dominovať dlhšie ako jednu sezónu. Nezabudni, že Barcelona do roku 1992 mala za 70 rokov na konte 0, slovom nula, titulov v lige majstrov.
AndreasGerardi: Dobře si to vystihl. Někteří si myslí, že je na světě jenom jeden tým a může vyhrávat jenom on. Taky pamatuju situaci před 20 lety. Každé vítězství to bylo něco. Fanoušci si navykli, že za poslední dobu cca 10, že co sezóna to x trofejí. A když nejsou je z toho ohromná pohroma.
Andreas, tiež som to tu už písal. U nás v rodine som 3 generácia, kto fandí tomuto úžasnému klubu z nádherného mesta. Pamätám si obdobie, kedy Barça bola rada za akúkoľvek pohárovú účasť a za 4, 5, či 6. miesto v lige, ktoré znamenali aspoň možnosť zabojovať o niektorú z veľkých súťaží. Je zrejmé, že je veľa fanúšikov, ktorí začali sledovať FCB od doby MSN, v lepšom prípade od čias kúzelníka Ronaldinha. A to škoda písať o tom, že záujem o históriu začina a končí v tom akože dobrom prípade je rok vzniku klubu. O tejto sezóne sa bude dlho písať, pretože verím, že nech dopadne z pohľadu titulov akokoľvek, ľudia si budú pamätať ťažký začiatok, ktorý Koeman po Novom roku fanúšikom začal sladiť konečne peknou pozerateľnou hrou... Hrou, ktorú sme nevideli od čias Valverdeho.
Vždy keď sme v LM vyhrali vyšším rozdielom, podľahli sme uspokojeniu a odvetu sme prehrali odfláknutým výkonom ešte vyšším rozdielom a vypadli sme. Radšej by som videl dvojicu vyrovnaných výkonov so skromným víťazstvom doma a s remízou či tesnou prehrou, garantujúcou postup v odvete.
Aj keď kvalita mužstva nie je lepšia,ale prístup k hre,motivácia,nastavenie a napokon aj hra -to všetko je podstatne a podstatne pozerateľnejšie a nádenejšie do budúcna.
Jasne trofeje...ale buďme realisti a tešme sa,že Barca pri tých zraneniach,tých mnohých nováčikoch hrá tak,že sa na to už dá pozerať. A šanca byť dokonca 2. v LL...to som na začiatku neveril,dúfal som do 4.miesta.-a preto som spokojný,a možno to aj Messi tak cíti.
Presne tak. Ja som to tu raz písal... Že budem viac spokojneší, ak po bojovnom výkone davajúc nádej, že "sme na správnej ceste" prehráme, ako keby sme mali vyhrávať (ala Valverde, 1:0) ani nevieme ako, po utrápenom a "ubolenom" výkone, kedy hráči sa ledva plazia na tom ihrisku a "bránia" výsledok...
Jasne trofeje...ale buďme realisti a tešme sa,že Barca pri tých zraneniach,tých mnohých nováčikoch hrá tak,že sa na to už dá pozerať. A šanca byť dokonca 2. v LL...to som na začiatku neveril,dúfal som do 4.miesta.-a preto som spokojný,a možno to aj Messi tak cíti.
Ak nebude túto sezónu trofej, tak im to odpustím.