Tréner FC Barcelona sa po včerajšej prehre s PSG zúčastnil tlačovej konferencie, ale okrem toho poskytol rozhovor pre aj televíziu Movistar. Holandský tréner neskrýval, že obrat v dvojzápase bude veľmi ťažký.

Myslíš si, že výsledok 1:4 odráža rozdiel medzi mužstvami v tomto zápase?

"V druhom polčase áno. Boli lepší a veľmi efektívni, predovšetkým Mbappé. Prvý polčas bol vyrovnanejší. Za stavu 1:0 sme mali veľkú šancu s Dembélém. V druhom polčase sme však čelili problémom v defenzíve a súper ukázal, že bol od nás lepší z pohľadu hry s loptou a predovšetkým na fyzickej úrovni."

Veľmi vás zasiahlo tak rýchle vyrovnanie a spôsob ako k nemu došlo?

"Áno, ak sa ujmete vedenia a súper potom rýchlo vyrovná, vždy je to problém. Myslím si, že v tej situácii sme nebránili dobre, pretože súper otvoril akciu na ľavej strane a pri centri sme neboli koncentrovaní. Ale také veci sa môžu stať."

Mužstvo si prevzal po prehre 2:8 s Bayernom. Berieš to ako studenú sprchu, aby si si uvedomil, kde sa mužstvo nachádza z pohľadu úrovne Ligy Majstrov?

"No, na základe dnešného zápasu, najmä druhého polčasu, určite áno. Je potrebné priznať, že PSG bol lepší, ukázal sa v druhom polčase, má kompletnejšie mužstvo ako my. Musíme to akceptovať, ísť po tej istej ceste a zlepšovať sa. Takéto veci sa nám môžu prihodiť, pretože sme hrali so skvelým mužstvom, ktoré je pred nami vďaka fyzickej sile, skúsenostiam a ďalším veciam."

Je dvojzápas rozhodnutý?

"Je potrebné odohrať ešte jeden zápas, ale za stavu 1:4 je to zvyčajne ťažké. Mohol by som klamať, ale po domácej prehre 1:4 sú šance veľmi malé."

Do akej miery bolo vynútené to, že Piqué hral?

"Po trojmesačnej prestávke nikdy neviete, kedy je ten pravý čas. Mohlo to byť dnes, mohlo to byť v nedeľu. Rozhodnutie sme prijali spolu s lekármi a Gerardom. Mal veľmi dobrý pocit, nemal žiadne problémy. Ale samozrejme, že za stavu 1:4 nemalo zmysel riskovať, aby odohral 90 minút."

Hráčov sa to veľmi dotklo, neboli veľmi zhovorčiví. Myslíš si, že ich tento úder môže nejako psychicky ovplyvniť?

"Nemyslím si to, pretože sme na ceste, kedy meníme isté veci. Dnešný zápas ukázal, že nám chýbajú isté veci, aby sme sa dostali na lepšiu úroveň, predovšetkým na úroveň Ligy Majstrov."

zdroj: sport.es movistar
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-02-17 09:45:48
Male? Zadne... Na to ani nemysli. Sezona skoncila ani ten pohar neotocime. Na nas staci trochu zatlacit a jsem uplne v hajzlu. Dostali jsme gol na 1:1 a sesypali se jak kdyby dostali paty.
2021-02-17 10:01:59
Aspoň, že je Koeman chlap a prizná tak ako to je narozdiel od predchádzajúcich trénerov. Vybudovať mužstvo s nuli je vždy náročné a trvá to aspoň 2-3 roky, to sa dalo čakať nájmä keď vedenie nebolo schopné priviesť ani jedného hráča, ktorého chcel Koeman. Skvelý predaj a nákup hráčov od bývalého vedenia.