Sergiño Dest mal za úlohu brániť Kyliana Mbappého v zápase proti PSG na Camp Nou, ale nepodarilo sa mu to. Mladík mal veľké problémy, hoci sa mu nedostalo adekvátnej podpory od spoluhráčov. Pravý obranca musí naskočiť do zápasového rytmu.

Ronald Koeman veľmi dúfal, že Dest sa po dlhotrvajúcich zdravotných problémoch dokáže vrátiť do hry, pretože veril, že jeho rýchlosť môže pomôcť v bránení hráčov PSG. Preto donedávna hrajúceho Oscara Mingueza posadil na lavičku náhradníkov. Ale na Destovi bolo vidieť, že v poslednom období nehrával. Američan od 9. januára nastúpil v základnej zostave len v zápase proti Athletic v Španielskom superpohári a už vtedy musel striedať po prvom polčase. Okrem toho odohral 63 minút v zápase proti Granade v Copa del Rey a 18 minút v ligovej konfrontácii s Alavésom. Príliš málo na to, aby bol dobre pripravený na súboj s PSG.

Chyby Desta pramenili predovšetkým zo súbojov s Kylianom Mbappém. Pravý obranca bol od Francúza často veľmi ďaleko, hoci Ter Stegen mu radil, aby si od hviezdy PSG nenechával tak veľký odstup. Medzičasom však Mbappé zakaždým, keď dostal čo i len kúsok priestoru, vďaka svojej dynamike to dokázal využiť. Na obranu Američana je potrebné dodať, že aj Frenkie de Jong, Sergio Busquets a Gerard Piquého nedostupovali hráčov súpera. Stopérovi Barcelony zároveň chýbal zápasový rytmus, čo len ešte viac oslabilo defenzívu.

Dest počas zápasu zaznamenal jeden sklz a v troch prípadoch odkopol loptu súperovi spod nôh. Nezblokoval žiadnu strelu a vyhral len jeden zo štyroch súbojov. Jeho problémom bolo aj to, že na začiatku akcií bol často zle postavený a bol vysoko. Piqué mu neraz povedal, aby sa trochu stiahol a ukázal sa do hry. Do 71. minúty zaznamenal len 21 presných prihrávok a jeho prínos v ofenzíve bol minimálny.

Inou vecou je, že Destovi sa nedostalo náležitej podpory od spoluhráčov. Američan sa často ocitol v situácii jeden na dvoch a to vďaka pohybom v ofenzíve PSG, keď si krídelníci zbiehali do stredu a do útokov sa zapájal aj Kurzawa. Dembélé Destovi takmer vôbec nepomáhal a ich spolupráca v útoku zas mužstvu veľa nepriniesla.

Katalánsky denník Sport informuje, že Ronald Koeman verí Destovi aj naďalej a myslí si, že mladík bude hrávať čoraz lepšie. Musí však zlepšiť koncentráciu a čítanie hry, čo by v jeho prípade nemal byť problém, keď naskočí do zápasového rytmu. Zápas s PSG nebol pre Desta vydarený, ale to isté môžeme povedať o všetkých hráčoch FC Barcelona.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-02-19 16:28:33
Dest robil co mohol a v odvete by si mali zahrat s Minguezom po polcase obaja,aby vladali s nim behat,no a Dembele by mohol naskocit po Trincaovi na poslednych 15-20 min.-to by mohlo stacit.
2021-02-19 16:38:23
Dest nebol hlavný problém ani zďaleka..