Barcelona počas uplynulého leta začala s výraznou prestavbou kádra prvého tímu a celý proces sa musí dokončiť po tejto sezóne. Najpravdepodobnejším architektom, ktorý povedie túto druhú revolúciu, bude Ronald Koeman. Jeho cieľom bude pripraviť mužstvo na to, aby opäť súperilo na najvyššej úrovni.

Tréner nie je zlomený ani napriek prehre s PSG a zdôrazňuje, že Barcelona je stále v prechodnom období. Po príchode Koemana sa s klubom rozlúčili hráči ako Luis Suarez, Arturo Vidal a Ivan Rakitić. Teraz je čas na ďalšie zmeny. V ideálnom prípade by v mužstve zostal Leo Messi a naďalej by patril medzi opory tímu. Barcelona potrebuje sviežosť, no zároveň nebude mať financie na prestupy, takže môže vsadiť len na hráčov, ktorí na Camp Nou prídu zadarmo alebo na odchovancov. Koeman všetko prediskutuje najprv s prezidentom a potom sa pustí do práce.

Tréner dokázal to najlepšie vyťažiť z De Jonga, Arauja a Pedriho a zlepšili sa aj výkony Dembélého. V súčasnosti je cieľom Barcelony čo najlepšie ukončiť aktuálnu sezónu, hoci získať nejakú trofej nebude vôbec jednoduché. Hráči však napriek tomu musia zabojovať na všetkých frontoch a možno nejaká tá šanca existuje v La Lige či Copa del Rey. Neskôr však bude potrebné zvážiť ďalšiu budúcnosť v prípade hráčov ako Sergio Busquets, Jordi Alba a Gerard Piqué.

Trojica veteránov sklamala v poslednom zápase Barcelony v Lige Majstrov proti PSG. Piqué po dlhšej absencii spôsobenej zranením nemá zápasový rytmus, Albu zatienil Kean a Busquets už tempu v zápasoch proti elitným súperom nestíha. Kým záložník má zmluvu do roku 2023, obrancovia až do roku 2024. Ich platy sú veľmi vysoké, takže odchod aspoň niektorého z nich by klubu len pomohol. Na druhej strane hovoríme o legendách FC Barcelona, ktoré môžu mužstvu v niektorých zápasoch stále pomôcť. Piqué sa okrem toho v hierarchii šatne nachádza veľmi vysoko. Akékoľvek rozhodnutie v prípade tejto trojice musí byť prijaté veľmi opatrne.

zdroj: sport.es as.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-02-20 16:23:17
No pique, alba a busi su maximalne proti slabšim mužstvam, proti elitným mužstvam nemaju šancu
2021-02-20 18:43:13
Lolman No daj ešte mená hráčov ktorých pošleš na ihrisko,ktorí sú lepší,keď
"pique, alba a busi su maximalne proti slabšim mužstvam, proti elitným mužstvam nemaju šancu".