Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii po remíze s Cádizom uviedol, že nie je spokojný so stratou dvoch bodov, ktoré boli veľmi dôležité v kontexte honby za Atléticom Madrid.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Viedlo jednogólové vedenie k tomu, že na konci zápasu ste boli nervózni a urobili ste chybu?

"Nezdá sa mi, že sme boli nervózni. Ale vždy, keď výsledok je len 1:0, môžu nastať problémy. Nestrelili sme druhý gól, ktorý by nás určite upokojil. Nepodarilo sa nám rozhodnúť zápas a prišli sme o 2 body, ktoré boli veľmi dôležité. Preto sme sklamaní."

[Marta Ramón, RAC1] Sklamala ťa viac zlá efektivita, alebo chyba v kľúčovom momente, ktorá viedla k pokutovému kopu?

"Nerád vytýkam chyby konkrétnym hráčom. Vždy sú iné aspekty. Dominovali sme v zápase proti súperovi, ktorý sa bránil veľmi hlboko. V útoku sa nám darilo celkom dobre. Je pravda, že sme mali situácie, ale nevyužili sme ich. Pri tak tesnom stave vždy existuje riziko, že sa môže stať niečo zlé."

[Adria Albets, Cadena SER] Mala sa podľa teba tá penalta pískať? Alebo tá chyba vyplynula zo slabej koncentrácie hráča?

"Opakovaný záber som videl len tak na rýchlo a bolo otázne, či to odpískať, no zároveň sa to odpískať dalo. V prípade obrancov je dôležité, ale vedeli, ako sa správne postaviť. Neviem, či Lenglet musel riskovať a v tomto prípade útočiť na loptu. Musíme to pokojne preanalyzovať."

[Helena Condis, Cadena COPE] Je pre teba ťažké prijať túto remízu po prehre s PSG? Znížili sa po tejto remíze šance na záchranu ligy?

"Nemyslím si, že táto remíza je neodpustiteľná. Bola to veľká príležitosť, aby sme trochu stiahli náskok. Nepodarilo sa to urobiť, ale tieto situácie nám ukazujú, že je potrebné bojovať do konca vo všetkých zápasoch, ktoré kontrolujeme. V dvoch posledných zápasoch s Cádizom sme stratili 5 bodov. Tak to nemôže byť."

[Víctor Lozano, Onda Cero] Si z tohto výsledku sklamaný?

"Samozrejme, že som sklamaný. Možnože viac ako v utorok, pretože v lige sme ťahali dobrú sériu, dnes sme hrali doma a mohli sme stiahnuť náskok súpera. V tomto zápase sme nemuseli prekonať veľa problémov, pretože bolo potrebné ho vyhrať."

[Josep Capel, RNE] Bojíš sa o morálku hráčov? Od začiatku januára sa vám darilo dobre, ale v poslednom čase ste zaznamenali dvojicu nepríjemných prehier v pohároch a dnes sme remizovali v domácom zápase.

"Zdá sa mi, že do zápasu sme sa dostali dobre, ale potom sa opäť stalo to, čo v poslednom zápase a stratili sme dva body. Ale sme Barcelona a musíme bojovať do samotného konca, aby sme dokázali, že sme schopní niečo dosiahnuť."

[Laura Brugues, TV3] Veríš v to, že v tejto sezóne je možné v lige ešte niečo dosiahnuť?

"Situácia je podobná ako v poslednej dobe. Tento víkend ukázal, že žiadne mužstvo nie je neporaziteľné a nevyhrá všetky zápasy. Šanca existuje po celý čas, ale opäť sme si nechali z rúk vytrhnúť 2 body."

[Bruno Balleste, Barça TV] Ako dôležité budú tri body v nasledujúcom zápase s Elche v kontexte boja o titul?

"Je pravda, že o pár dní nás čaká nasledujúci zápas. Najprv musíme preanalyzovať, prečo sa nám dnes nepodarilo streliť druhý gól a rozhodnúť zápas, aby sme získali tri body. Treba sa dobre pripraviť na stredajší zápas, pretože každé tri dni nás čakajú ďalšie zápasy, ťažké výzvy. La Liga je taká, slabí súperi tu nie sú, je potrebné bojovať o každý bod."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

19 komentáre
2021-02-21 17:27:46
Aspoň nezačal zase s tým že sme v prestavbe ?
2021-02-21 17:31:50
A viem aj prečo sa im nepodarilo dať druhý gól, pretože Fati je zranený, Leo si nemá s kým v útoku nahrať, Dembellého strely miera asi do atmosféry a Griezmann sa opäť prepol na mód: No ukázal som že viem aj dať góly ale už stačilo dobrej efektivity z mojej strany.??