Ronald Koeman nedávno posadil Francisca Trincãa na lavičku, aj keď sa zdalo, že sa postupne dostáva do formy. Krídelník po strelení troch gólov strávil v troch nasledujúcich zápasoch na ihrisku len 31 minút. Holandský tréner mu trochu pristrihol krídla, no 21-ročný mladík môže zajtra dostať ďalšiu šancu.

Trincão svoju kariéru v Barcelone nezačal práve najlepšie a na prvý gól si musel počkať do 7. februára, keď sa presadil po odohraní 26. zápasov. Portugalčan zabral v správny moment, pretože jeho premiérový gól rozhodol o víťazstve nad Betisom, hoci pri strele mal aj trochu šťastia, pretože jeho strelu tečoval jeden z obrancov súpera. V nasledujúcom ligovom zápase proti Alavésu sa Trincão objavil v základnej zostave a zaznamenal úvodný gól zápasu, okrem toho zvyšoval na 3:1. Trincão nehral nijako dych berúce zápasy, ale tieto góly mu mohli pomôcť v tom, aby sa mentálne odblokoval a postupne mohol podávať lepšie výkony. Stále menej pôsobil dojmom nervózneho a nerozhodného futbalistu.

Na prekvapenie všetkých však mladík v nasledujúcich zápasoch dostal len veľmi málo priestoru. V zápase so Sevillou sa objavil až v 90. minúte, keď Barcelona prehrávala 0:2. V zápase proti PSG odohral len 12 minút, hoci Dembélé hral veľmi slabý zápas. Zdalo sa, že Trincãov čas nadišiel v zápase s Cádizom, ale Koeman ho opäť posadil na lavičku. Portugalčan sa na ihrisku objavil až na posledných 15 minút.

Situácia je v každom prípade zvláštna, pretože hoci Trincão dlhé týždne nehral dobre, Koeman mu neustál dával príležitosti, aby sa chytil. A keď sa tak stalo, dokonca sa presadil aj strelecky, zrazu mu potom doprial ešte menší priestor, než predtým. Médiá informujú, že Holanďan približne pred mesiacom absolvoval s mladíkom rozhovor, aby ho presvedčil, aby by hral odvážnejšie a ubezpečil ho, že v neho verí. Odvtedy bolo v hre Portugalčana možné postrehnúť posun k lepšiemu. V poslednej dobe ho však Koeman odstavil na vedľajšiu koľaj, čo hráčovi psychicky určite nepomôže.

Novinári si myslia, že Trincão by mohol dostať šancu v zajtrajšom zápase proti Elche. Barcelona počas víkendu hrá dôležitý zápas so Sevillou, ktorá ju predbehla v tabuľke La Ligy, takže Koeman by mal v stredu dopriať priestor niekoľkým náhradníkom. O to viac, keď zápas proti Cádizu odohrala rovnaká základná zostava ako proti PSG. Trincão by tam mohol dostať priestor, aby sa vrátil na tú správnu cestu.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-02-23 12:35:58
#inkoemanwetrust ?
2021-02-23 12:38:07
Tak pravděpodobně chtěl, aby Dembélé chytil opět dech. Nestalo se, Trincao si teď šance zaslouží od začátku.