Ronald Koeman v poslednom zápase s Cádizom poslal do hry rovnakú obrannú štvoricu, aká hrala pred pár dňami proti PSG. Možnože teraz príde rad na rotáciu a to predovšetkým v defenzíve. Španielske denníky špekulujú, či tréner vsadí na Lengleta aj po jeho nedávnych chybách.

Barcelona prišla o dva body v zápase proti Cádizu po hlúpom faule od Francúza, ktorý viedol k pokutovému kopu pre súpera. Po skončení zápasu bol stopér psychicky zlomený a Koeman na tlačovej konferencii priznal, že obranca vzal situáciu veľmi osobne. Lenglet však nie je žiadny dorastenec a musí si byť vedomý toho, že jeho konanie nesie aj následky. Ak by mu tréner veril aj v nasledujúcich súbojoch, určite by mu to pomohlo k tomu, aby opäť získal sebavedomie. Na druhej strane bude počas zápasov určite hrať opatrne, aby zbytočne neurobil ďalšiu chybu, no zvyčajne to povedie práve k opaku.

Výkon Lengleta v zápase s Elche môže do istej miery závisieť aj od Gerarda Piquého. Katalánec sa len nedávno vrátil po dlhej pauze zapríčinenej zranením. Odohral dva zápasy v rade a je možné, že proti Elche si oddýchne, aby Koeman zbytočne neriskoval jeho zranenie pred dôležitými zápasmi so Sevillou v La Lige a potom hneď aj v pohári. Zaskočiť za Piquého môže buď Umtiti alebo Mingueza. Prvý z menovaných s Lengletom v strede obrany ešte nehral a Koeman preferuje, aby na trávniku bol prítomný aj pravonohý stopér. Pritom Lenglet s Umtitim sú obaja ľaváci. Holanďan zajtra s určitosťou nebude mať k dispozícii Arauja, ktorý by sa mal vrátiť do hry buď cez víkend alebo približne o týždeň. V klube nechcú riskovať a Uruguajčan nech si pokojne dolieči svoje zranenie. Ale vôbec nie je vylúčené, že v zápase proti FC Sevilla sa predstaví dvojica Piqué - Araujo. Zloženie zajtrajšej defenzívy je však otázne.

zdroj: sport.es as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-02-23 20:09:56
Načo nemá dnes Koeman dilemu?????
2021-02-23 20:11:17
Zajtra by mohol nastúpiť Mingueza s Umtitim a keď bude k dispozícii Araujo tak byť Koemanom tak uvažujem o trojčlennej obrane Araujo-Piqué-Mingueza a vyššie na krajoch by hrali Dest a Alba. Minimálne na PSG by som najradšej videl troch stopérov a Dest s Albom musia lietať hore dole.