Tréner FC Barcelona na tlačovke po výhre nad Elche hovoril o chýbajúcom rytme a slabej intenzite jeho tímu v prvom polčase a vysvetlil striedanie Pjanića už po prvom dejstve.

Bola to vaša reakcia po poslednej prehre a remíze?

"Po dvoch posledných zápasoch sme potrebovali víťazstvo. Odohrali sme skvelý druhý polčas, urobili sme rozdiel. V prvom polčase sme však mali zahrať lepšie."

Dnes si využil všetkých 5 striedaní. Prečo?

"Aby som udržal sviežosť v mužstve. Je tu toľko zápasov, že v určitom okamihu sme veľmi unavení a chýba nám energia. Je dobré, že do druhého polčasu sme vložili viac energie, aby sme otvorili skóre a uľahčili sme si úlohu."

Dnes bol opäť raz rozhodujúci Messi, ktorý sa objavoval medzi líniami.

"Ak môžeme hľadať Lea medzi líniami, o to lepšie. V takejto situácii sa súperi viac unavia."

Ako hodnotíš Pedriho?

"Dôležité je to, aby sme v tíme mali takých hráčov ako on, ktorí môžu hrávať na toľkých pozíciách. Pedri to dokáže, pretože je výborne pripravený."

Čo sa ti najviac páčilo v tomto zápase po dvoch náročných stretnutiach?

"V prvom polčase sme boli pomalí, chýbal nám rytmus, mali sme len 2 príležitosti. V druhom polčase to bolo oveľa lepšie. Lopta sa hýbala v lepšom rytme. Okrem toho sme rýchlo strelili gól. V druhom polčase sme hrali oveľa lepšie, než v prvom."

V súvislosti s tým si mal počas prestávky určite príhovor. Či si hráčom povedal?

"Nebol som spokojný s našim herným rytmom a našou hrou s loptou. Bolo to trochu pomalé. Obrana sa veľmi sťahovala, strácala loptu, bol tam nejaký priestor. V druhom polčase sme hrali lepšie."

Čo musí Pjanić zlepšiť? Dnes si ho vystriedal po polčase.

"Musí zlepšiť rytmus s loptou, poznať svoju pozíciu. Ak sa vystrieda nejaký hráč, zdá sa, že on nesie vinu za slabý prvý polčas, ale nie je to tak. Ostatní tomuto zápasu takisto nedávali vhodný rytmus. Lea sme nechali na desiatke a ihrisko sme otvorili s Dembélém, aby sme sa dostávali k bránke. Preto tá zmena."

Hovoril si o tom, že veteráni by mali podporovať mladých. Odohral dnes Leo Messi takúto úlohu?

"Keď hovorím o veteránoch, neodvolávam sa len na neho, pretože Leo po celý čas strieľa veľa gólov. To iní musia robiť rozdiel, nie Messi. Ten skóruje po celý čas, dnes to opäť raz dokázal."

Si spokojný s postojom mužstva a jeho prístupom?

"Áno, bolo to dobré. Nie práve najlepší rytmus nebol dôsledkom zlého prístupu. Niekedy silné stránky súpera zapríčinia, že na ihrisku veci nevychádzajú tak, ako by ste chceli. Sme ľudia. Mužstvo dnes ukázalo svoju osobnosť a túžbu."

V akom psychickom stave je mužstvo teraz?

"Po dnešnom víťazstve bude zajtrajší deň určite iný. Je to normálne, ak prídete o 2 body v zápase s Cádizom v momente, ktorý bol ideálny na to, aby ste stiahli náskok na čelo. Musíme zabudnúť na tieto zlé pocity, odohrať dobré zápasy a dosiahnuť v nich dobré výsledky."

V prvom polčase bol Messi veľmi nahnevaný.

"Všetci videli, že nám chýbala intenzita a rytmus, hlavne to. Je dobré, že Messi ako kapitán sa domáha intenzívnejšej hry."

Bol chýbajúci rytmus, ktorý si toľko spomínal, zapríčinený psychikou hráčov? Zdá sa, že vám chýba agresivita v hre.

"Môže to byť zapríčinené čímkoľvek. Nemôžete zabúdať na to, že hráme množstvo zápasov. Ako futbalista môžem byť unavený. Robíme veľa zmien, aby mužstvo bolo svieže. V danom zápase hľadáme vždy najlepšie riešenia. Hráči ako Griezmann odohrali množstvo zápasov. Museli sme hľadať sviežosť. Je to normálne, máme predsa viac ako 11 hráčov."

Pomôže vám to víťazstvo postupne nabrať viac sebavedomia?

"Je to dôležité, pretože na začiatku sezóny sme stratili veľa bodov a väčšinu z nich na výjazde. Ak nebudeme vyhrávať všetko, tak prídeme o šancu. V posledných 13. či 14. zápasoch sme boli takmer perfektní. Problém bol na začiatku sezóny."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-02-24 23:01:16
1.polčas bol hrozný, akoby pokračovali v zápase s Cadizom. Pomalé, nudné, stereotypné. Hráčom akoby sa nechcelo, nikto nepobehol, statické. Prvá akcia Elche a obrovská šanca, dvaja hráči sami, proti vybehol Umtiti a našťastie prestrelil. Ak by sme prehrávali 0:1 to by bolo trápenie. Pjanič? Dnes extra slabé, a ten výklus za súperovými útočníkmi, keď išli 2 na 2 som nepochopil, to bol tak pomalý alebo sa mu nechcelo? Našťastie v 2.polčase to bolo oveľa lepšie. Pomohol Messiho gól a dalo sa na to pozerať. Na top tímy zďaleka nemáme, ale treba tvrdo pracovať, v ťažkých zápasoch začať vyhrávať, najlepšie už v sobotu v Seville.
2021-02-24 23:05:02
Zaujimave, ze hlada sviezost a Puiga zas necha na lavicke. A zas dokolo strieda len tych svojich hracov. Vysledok tesi, ale hra absolutne nie. Vsetci to oznacuju ako prechodovu sezonu. Dnes som mal pocit, ze pol hracov ten zapas prechodili. Cele zle. Aspon ze dal sancu Trincaovi a Minguezovi. Skoda tej detinskej ignorancie Puiga. Dembo zasa zle. Omg :(