Zápas dvoch rozdielnych polčasov. FC Barcelona sa v tom prvom vydala cestou zápasu s Cádizom, no v druhom dejstve zabrala a zápas napokon bez väčších problémov vyhrala. Výrazne potiahol Messi, no veľmi dobre zahrali aj iní hráči.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,7

Najlepšiu šancu Elche mal Boye, ale mieril nad, takže Ter Stegen s týmto zakončením veľa práce nemal. Druhý pokus súpera Nemec bezpečne zneškodnil, keďže mieril priamo na neho.

Mingueza - 6,9

Spoľahlivý v defenzíve, ale jeho centrom vo finálnej tretine chýbala presnosť.

Piqué - 6,9

Pre Piquého je po trojmesačnej prestávke najdôležitejšie postupne zbierať minúty a dostať sa do zápasového rytmu.

Umtiti - 6,9

Nedopustil sa žiadnej chyby a bol v pohode aj na lopte, no po posledných chybách mu chýbalo sebavedomie.

Alba - 7,1

Vydal sa dopredu, aby strelil tretí gól mužstva, jeho štvrtý v prebiehajúcej produktívnej sezóne.

De Jong - 7,5

Z jeho strany sme videli brilantný slalom priame cez stred defenzívy Elche, ktorý zakončil asistenciou na Messiho gól.

Pjanić - 6,5

Zdalo sa, že v prvom polčase nepochopil svoju úlohu za De Jongom a Pedrim a Koeman ho stiahol hneď po prvom dejstve.

Pedri - 7,2

V prvých mesiacoch v drese Blaugranas zaujal svojimi schopnosťami na lopte, ale stále dôležitejšou sa stáva jeho úloha v hre bez lopty. Veľmi inteligentne presuje a vyhráva pre mužstvo množstvo lôpt.

Trincão - 6,9

V prvom polčase hral výborne až pokiaľ neprišlo na využívanie šancí. Mal dvojicu veľmi dobrých príležitosti, no v oboch prípadoch zlyhal, keď namieril len do brankára.

Messi - 9

Strelil dvojicu gólov a prihral skvelý pas na Braithwaitea, ktorý asistoval Albovi na tretí gól mužstva.

Braithwaite - 7,5

Na ľavej strane ho v prvom polčase nebolo vidieť, ale po prestávke sa presunul na hrot a zabral. Zaznamenal skvelú asistenciu na Messiho otvárací gól a potom umne asistoval aj Albovi. V tejto situácii by mnohí hráči na jeho mieste volili zakončenie.

Náhradníci

46' Dembélé - 6,4

Nemal najlepší večer, ale jeho prítomnosť na trávniku zmenila systém Barcelony k lepšiemu a v dôsledku toho aj celý zápas.

67' Busquets - 6,4

Koeman ho na trávnik poslal za stavu 1:0, aby vystužil štruktúru mužstva a Katalánci rozhodli o víťazstve v priebehu nasledujúcich minút.

76' Dest - 6,3

Tréner ho využil ako ľavého beka, aby si Alba oddýchol.

76' Lenglet - 6,3

Nahradil Piquého na posledné minúty.

76' Griezmann - 6,2

Na trávniku strávil len 15 minút, ale napriek tomu sa dostal do dvoch sľubných príležitostí, ktoré však nepremenil, aj keď je možné, že kvôli ofsajdu by góly aj tak neplatili.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

7 komentáre
2021-02-25 09:44:46
Pjanić s Trincaom najslabší. Ak ešte bude Pjanić vyplakávať do médií, že nerozumie, prečo nehráva, tak mu treba pustiť zostrih z jeho včerajšieho vystúpenia. Snáď pochopí. A po sezóne adiós.
2021-02-25 09:52:53
Griezmann 6,2 a Dembele 6,4?! Skor naopak, ked uz. Griezmann aspon vie vystrelit, aj ked to nie je ziadna slava v poslednej dobe. Griezmann NEBOL nas najslabsi hrac. Tieto hodnotenia...