Miralem Pjanić nemôže byť spokojný so svojim výkonom vo včerajšom zápase s Elche. Ronald Koeman stiahol Bosniaka z hry už po prvom polčase a na tlačovke po zápase mu priamo vytkol jeho chyby. Madridský denník AS píše, že včerajšie udalosti boli trestom pre 30-ročného záložníka.

V madridskom denníku sa dnes dočítame, že Ronald Koeman už stratil trpezlivosť s Pjanićom. V prvom polčase proti Elche stratil Bosniak až 7 lôpt. Je pravda, že zároveň získať 8 lôpt, ale štatistika strát už presiahla únosnú úroveň a holandský tréner sa počas prestávky rozhodol nahradiť Pjanića Ousmane Dembélém.

Koemana sa na Pjanića pýtali aj na tlačovej konferencii po zápase. Novinárov zaujímalo, čo musí záložník vo svojej hre zmeniť. Tréner na rovinu uviedol, že Pjanić "musí zlepšiť herný rytmus s loptou a poznať svoju pozíciu". Je síce pravda, že Holanďan potom rozdelil zodpovednosť za nedostatočný herný rytmus medzi všetkých hráčov, ale AS zdôrazňuje, že Pjanićov výkon v prvom polčase ho zjavne rozladil.

Koeman bývalému hráčovi Juventusu neverí prakticky od začiatku sezóny, čo odzrkadľujú aj štatistiky. Bosniak odohral v lige len 600 minút. Len v jednom zápase zahral od začiatku do konca. Koeman spočiatku využíval systém 4-2-3-1, v ktorom Pjanić zohrával dôležitú úlohu. Neskôr tréner svoje plány zmenil, pretože Bosniak ho výkonmi nepresvedčil.

Pjanić zjavne nehrá na požadovanej úrovni a nenaplnil predpoklady, ktoré do neho trénerský štáb vkladal. Do Barcelony prišiel ako náhrada za Arthura, neskôr na rovinu hovoril o tom, že nechápe, prečo hráva tak zriedkavo. Čas však poukazuje na to, že pravdu má v tomto smere Ronald Koeman. Bosniak vo včerajšom zápase zahral tak zle, že Koeman ho potrestal tým, že ho stiahol hneď po prvom polčase.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
2021-02-25 12:08:57
No... tým striedaním Pjaniča, ktorého nahradil Dembelé veľmi neuspel, lebo Dembelé zahral rovnaké ...nič ako Pjanič. Takže Pjanič si môže s Dembelém podať ruky.
2021-02-25 12:09:19
Defenzívny záložník v Barcelone musí hrať krokom ? To je nejaké pravidlo ? ???