Ronald Koeman absolvoval tlačovú konferenciu po výhre nad Sevillou 2:0. Tréner pochválil svoj tím a zdôraznil, že jeho hráči odohrali kompletný zápas.

Ako hodnotíš svoje mužstvo po takomto zápase?

"V posledných 2-3 mesiacoch sme na dobrej ceste, ale strácali sme body v takých zápasoch ako s Cádizom. To sa môže stať. Dnes mužstvo ukázalo, že žije a to je veľmi dôležité. Som veľmi hrdý, najmä na fyzickú formu. Mužstvo je veľmi silné, mohli sme hrať veľmi pokojne ako bez lopty, tak aj s loptou. Seville sme neumožnili pokojne operovať s loptou. Ousmane hral vpredu, dostával prihrávky od Lea a iných záložníkov. Prvý gól sme strelili tak ako sme chceli. Pre mňa bolo kľúčové, aby sme Seville nedovolili hrať. Hrali sme na vysoký presing a boli sme agresívni. Bol to veľmi kompletný zápas."

Čo sa môže stať v stredu?

"Sevilla je ťažký súper, ale ani nás nie je ľahké poraziť. Zdôrazňujem, že dnes sme hrali veľmi dobre, ale každý zápas je iný. V stredu to bude iné, aj keď hráme proti rovnakému súperovi."

[Marta Ramón, RAC1] Aký vplyv bude mať dnešný zápas na to, čo sa stane v stredu? Veríš v obrat?

"Áno, uvidíme, aké to bude. Dnes sme striedali z dôvodu zranení. V stredu to bude iný zápas. Sevilla preanalyzuje dnešný zápas, pripraví sa, ale my to urobíme tiež. Mužstvo však ukazuje ambície. Musíme opätovne odohrať kompletný zápas a myslím si, že máme šancu."

[Adria Albets, Cadena SER] Dnes si Griezmanna nechal na lavičke a potom prišiel Braithwaite. Je to odkaz pre Griezmanna?

"Nie. Rozhodli sme sa zmeniť systém, ale sme sa jednoduchšie dostali pred bránku Seville. Dembélé hral vpredu a po Messiho boku sme potrebovali niekoho rýchlejšieho ako Griezmann. Pre neho to nie je trest, jednoducho sme zmenili systém pre dobro tímu."

[Helena Condis, Cope] Povedal si, že si na mužstvo veľmi hrdý. Myslíš si, že stredajší pohárový zápas bude najdôležitejší pre ďalší vývoj sezóny?

"Stredajšiemu zápasu nechcem pripisovať väčší význam. Aj dnešný zápas bol dôležitý. Barcelona musí byť vysoko. Boli to tri dôležité body. V stredu je ďalšia šanca v inej súťaži. Pokúsime sa zostať v hre čo najdlhšie na všetkých frontoch."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Bol to najkompletnejší zápas Barcelony v tejto sezóne? Môžeš nám zároveň povedať niečo viac o zraneniach Pedriho a Arauja?

"Bol to kompletný zápas proti silnému súperovi. Dominovali sme v hre s loptou, v pozičnej hre, pomedzi líniami. Ousmane zahral vpredu. Bol to náš najkompletnejší zápas pokiaľ ide o hru bez lopty. Čo sa týka zranení, musíme počkať, či títo hráči budú môcť v stredu zahrať. Dnes sme zaviedli zmeny a mužstvo fungovalo, takže to nezávisí od konkrétneho hráča."

[Radio Nacional] Odohrali ste druhý zápas bez inkasovaného gólu. Si s tým spokojný?

"Áno, je to dôležité. Vždy strieľame góly a vytvárame si príležitosti, tak ako dnes. Je to dôležitá súčasť obrany, je potrebné aj dobre brániť, pretože je to vo všeobecnosti dobré pre celé mužstvo."

[TV3] Ilaix dnes hral vo veľmi ťažkom zápase. Ako hodnotíš jeho hru?

"Áno, dostal sa na trávnik, bol dôležitý v poslednej fáze zápasu. Hral dobre s loptou a v presingu. Myslím si, že do finálnej fázy zápasu vniesol veľa a je potrebné to zdôrazniť, pretože je mladý, má pred sebou veľkú budúcnosť. Myslím si, že si odohral svoj futbal, je to veľmi dobré."

[Barça TV+] Na aký aspekt v hre tímu si dnes najviac hrdý?

"Najdôležitejšia bola ambícia mužstva. Bojovali sme, vyvíja tlak, naozaj sme hrali dobre s loptou na nohe, ale podľa mňa bola kľúčom k víťazstvu naša mentalita počas 95. minút."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2021-02-27 19:44:43
najlepší zápas sezóny, veľký palec hore za taktickú zmenu a vôbec odvahu niečo zmeniť
2021-02-27 19:49:35
Každý kto videl dnešný zápas má dneska pekný deň.Skvelý výkon v defenzíve aj v útoku..Radost pozerat.Dúfam,že v stredu im tiež vytreme kocúra.Força❤️