Ilaix Moriba musel vo včerajšom zápase na Sánchez Pizjuán zaskočiť za zraneného Pedriho. Koeman ho do zápasu poslal v polovici druhého polčasu, keď mu dal prednosť pred Riquim Puigom. Moriba má zároveň veľkú šancu zahrať aj v dôležitej odvete semifinále Copa del Rey.

Pedri sa vo včerajšom zápase so Sevillou bohužiaľ zranil. Tréner Barcelony musel reagovať a kým si mnohí mysleli, že na trávnik sa dostane Riqui Puig, Holanďan sa rozhodol pre Ilaixa Moribu. Pre 18-ročného záložníka išlo len o tretí duel v drese prvého tímu, ale Holanďan neváhal ani na sekundu a dal mu šancu v nesmierne dôležitom zápase. Moriba sa snažil na ihrisku tvrdo pracovať a zvádzal s hráčmi súpermi tvrdé súboje. Jeho výkon môžeme hodnotiť veľmi pozitívne aj kvôli tomu, že prihral Messimu na druhý gól mužstva. V 85. minúte mladík šikovne priťukol Messimu loptu do behu, ktorý potom prekonal Bona. Moriba sa postupne a úspešne začleňuje do mužstva, pretože aj vo svojom nedávnom vystúpení zaznamenal prihrávku na Trincãov gól do siete Alavésu. Dobrý výkon podal aj počas premiéry na Cornellà.

Vzhľadom na Pedriho zranenie musí Koeman vymyslieť, koho pošle na trávnik v odvete semifinále Copa del Rey proti Seville. V tejto situácii má práve Moriba veľkú šancu, že dostane priestor na ihrisku, pretože zdravotné problémy má aj Miralem Pjanić. Pre Koemana je veľmi dôležitá fyzická práca, ktorú mladý odchovanec La Masie počas zápasov prezentuje a v tomto smere má veľkú výhodu pred Riquim Puigom. Môže to byť rozhodujúci aspekt v kontexte konečného rozhodnutia trénera čo sa týka zostavy proti Seville, ktorá hrá tvrdo vo všetkých formáciách. Madridský denník Marca píše, že včerajšie striedanie možno interpretovať ako deklaráciu zámerov zo strany Koemana.

Katalánsky denník Sport zas informuje o tom, že Moriba bude v najbližších dňoch pokračovať v práci s prvým tímom. Barcelona B síce dúfala, že Moriba by mohol nastúpiť v dnešnom zápase proti Lleide, aby zrejme sa tak nestane, keďže Koeman plánuje, že záložník sa bude pripravovať spolu s tímom na najbližší pohárový zápas. 

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

12 komentáre
2021-02-28 11:40:23
Myslím si že Puig je odpísaný
2021-02-28 11:43:24
Nechápu... Moriba má ještě čas.