Na zverencov Ronalda Koeman čaká už zajtra odveta semifinále Copa del Rey proti FC Sevilla. Katalánci v prvom zápase prehrali 2:0 a vybojovať si postup do finále nebude jednoduché. Katalánsky denník Sport v každom prípade zhrnul najdôležitejšie dôvody, prečo Barcelona môže veriť v obrat.

Prítomnosť Lea Messiho

Barcelona musí využiť to, že vo svojich radoch má najlepšieho hráča na svete, ktorý je navyše vo veľmi dobrej forme. Žiadny iný hráč v roku 2021 nenastrieľal toľko gólov, čo kapitán Barcelony (14). Sevilla je okrem toho obľúbená obeť Lea Messiho, keď v 42. zápasoch jej nastrieľal až 38 gólov. Rodák z Rosaria sa pokúsi pretaviť svoju výbornú ligovú streleckú sériu (osem zápasov v rade aspoň s jedným streleným gólom) aj do Copa del Rey. Messi je rozhodne v lepšej forme, než na začiatku sezóny a určite bude odhodlaný poraziť Andalúzanov.

Čisté konto

Barcelone sa na Sánchez Pizjuán nepodarilo skórovať, takže v odvete si bude musieť udržať čisté konto. Každý gól Seville to Kataláncom v zápase len priťaží a to najmä preto, lebo zverenci Julena Lopeteguiho v prebiehajúcej sezóne inkasujú len veľmi málo gólov. Motiváciou pre Barcelonu v tomto smere môže byť ligové stretnutie, v ktorom zverenci Julena Lopeteguiho si počas celého zápasu nedokázali vytvoriť čistú streleckú príležitosť. V prvom polčase na Ter Stegena nevyslali ani jednu strelu. Barcelona však musí zahrať ideálny zápas v obrane. Situáciu zlepšil návrat Gerarda Piquého, no nie je jasné, či od prvej minúty zahrá Ronald Araujo. Po poslednom zápase je zároveň otázne, pre aké rozostavenie sa rozhodne Koeman. Je možné, že s cieľom zabezpečenia obrany by sa k Piquému a Araujovi pridal aj Lenglet a v zálohe by zostal Mingueza.

Motivácia

Pre Barcelonu je Kráľovský pohár v tejto sezóne mimoriadne dôležitý vzhľadom na situáciu v iných súťažiach. Koeman neraz uviedol, že v Copa del Rey je najkratšia cesta k titulu. Blaugranas veria v obrat, ak odohrajú výborný zápas. Schodná je aj cesta postupu cez predĺženie. Katalánci stoja pred veľkou šancou, aby na Camp Nou dosiahli opäť niečo výnimočné, čo by mohlo položiť základy nového projektu.

Dembélé a Lopeteguiho plán

Dembélé je hráč, ktorý strieda lepšie výkony s horšími, ale je schopný urobiť rozdiel a rozhodnúť o výsledku dvojzápasu. V tomto kontexte bude veľa závisieť od Lopeteguiho plánu na stretnutie. Ak sa tréner Seville rozhodne opäť zahrať s vysoko vytiahnutou obrannou líniou a útočiť na Barcelonu prostredníctvom presingu, Dembélé môže mať dostatok priestoru na to, aby využil svoju rýchlosť a talent v súbojoch jeden na jedného. Kľúčovými prvkami zajtrajšej konfrontácie budú taktické šachy medzi trénermi oboch tímov a závery, ktoré vyvodili z posledného merania síl.

Strach pred prehrou

Sevilla mala pred posledným zápasom s Barcelonou morálku v tíme na veľmi vysokej úrovni a hovorilo sa dokonca o zapojení sa do boja o titul. Prehra tieto plány zmietla zo stola a nálada v tíme sa určite zhoršila. Andalúzania začnú zápas na Camp Nou vo veľmi dobrej pozícii, bude však na nich doliehať veľký tlak. Samotné sústredenie sa na udržanie výsledku môže byť pre Sevillu katastrofálne. Barcelona na druhej strane po výsledku z prvého zápasu nemá čo stratiť. Ak sa jej podarí streliť rýchly prvý gól, Sevilla sa môže ocitnúť vo vážnych problémoch. Napriek tomu, že Barcelona má v kádri niekoľko mladších hráčov, predsa len má väčšie skúsenosti s hraním v dôležitých zápasov.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

10 komentáre
Marian Premium
2021-03-02 14:23:35
Vzhľadom na výsledok 2:0 pre Sevillu z prvého zápasu je ideálny výsledok v odvete 3:0 a vyššie. Ak dostaneme 1 gól, treba dať 4. V hre sme aj pri 2:0 a následnom predľžení.
Uvidíme, ako to vypáli...
2021-03-02 14:26:30
Sevilla nemá dôvod presovať nás. Určite to bude betón kde bude Dembele nevyužitý