Ivan Rakitić poskytol rozhovor pre Radio Marca, v ktorom porozprával o odvete semifinále Copa del Rey proti Barcelone a ďalších témach.

Barçagate

"Škoda, že to musíme sledovať a počúvať. Všetci, ktorí máme Barcelonu v srdci, chceme, aby sa klub z toho rýchlo dostal a aby si ľudia mohli užívať Barcelonu ako doteraz. Hráči sú hráčmi, majú hrať a na to sa sústredia počas zlých aj dobrých období. Skúsená šatňa vie, ako sa odpojiť od vonkajších záležitostí. Čelíme pripravenému mužstvu, ktoré bude bojovať o zvrátenie výsledku."

Ligový zápas

"Barcelona sa pripravila na zápas, analyzovala, ako sa nám postaviť. To niečo znamená. My sme bojovali, hrali sme ako rovný s rovným. Myslíme pozitívne. Jeden zápas nemá nič spoločné s tým nasledujúcim. V prvom zápase pohára to bolo tiež iné. Veľmi sa tešíme na hru v najkrajšom zápase v Španielsku. Vieme, že pre Barcelonu je to skôr povinnosť a my si to chceme užiť, bojovať a zahrať vo finále v našom meste."

Kritika

"Poznáte ma dobre, nikdy sa nevyhýbam zodpovednosti. Som radšej, ak kritizujú mňa a nie mojich spoluhráčov. Viem, kto som a kým som bol. Zameriavam sa na súčasnosť. Chcem urobiť maximum a pomôcť mužstvu."

Pocity

"Som kompletnejším hráčom, teraz si viac užívam hru. Cením si každý moment, detaily sú oveľa dôležitejšie. Musím podávať čo najlepšie výkony. Je normálne, že zmeny sú badateľné, hral som 6 rokov za Barcelonu. To, čo robí toto mužstvo, nie je normálne, nemôžete sa na to takto pozerať."

Zmeny

"Musíme zmeniť také veci, ako tie pri prvom góle. Súper nám vzal loptu, dostal ju Leo, otočil sa a mohol prihrať. Barcelone to nemôžeme dovoliť."

Messi

"Nemôžeme ho opustiť. Bude robiť rozdiel tak dlho, ako bude chcieť. Bude rozhodovať o tom, čo sa bude diať na ihrisku. Bude ťažké opäť vidieť niekoho takého ako on."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-03-03 11:22:59
Takže dnes štyria hráči budú nalepený na Messiho ale aspoň na ostatných budú dnes šiesti?