Ter Stegen s Braithwaiteom patrili medzi hrdinov odvety semifinále pohára proti Seville. Po skončení zápasu poskytli spoločný rozhovor pre BarçaTV.

Kto z vás bol dnes najväčšou hviezdou?

Braithwaite: "Samozrejme, že Marc. Dnes sme ukázali mentalitu, o ktorej sa v našej súvislosti hovorilo už nejaký ten čas. Kľúčovým momentom bola chytená penalta."

Ter Stegen: "Tvoj gól bol tiež mimoriadne dôležitý."

Braithwaite: "Marc, vždy nás zachrániš, keď máme problémy. Dnes si to urobil opäť."

Martín povedal, že dnes bola najdôležitejšia mentalita. Marc, súhlasíš s tým?

Ter Stegen: "Áno, dnes to bol určite veľmi dôležitý aspekt. Na začiatku to pre nás nebolo jednoduché. Sevilla hrala veľmi intenzívne, ale podarilo sa nám dominovať na súperom a všetko išlo veľmi dobre."

Ako je pre vás víťazstvo dôležité?

Ter Stegen: "Je mimoriadne dôležité. Predtým sme hrali dobre, ale výsledky neboli priaznivé. V lige sa nám v poslednom čase celkom darí a chceli sme to preniesť aj do pohára. Postup do finále ma veľmi teší."

Martín, čo si myslíš o tento téme?

Braithwaite: "Súhlasím s Marcom. V posledných dvoch zápasoch so Sevillou sme kontrolovali hru, išlo o jedny z najlepších zápasov v našom podaní v tejto sezóne."

Je pre teba tento gól výnimočný?

Braithwaite: "Pre útočníka je dôležitý každý gól. Samozrejme viem, že tento je výnimočný, zabezpečil postup do finále, ale pre mňa sa každý gól počíta rovnako."

Marc, cítil si počas penalty, že je v tomto dvojzápase kľúčová?

Ter Stegen: "Áno, pretože sme vedeli, že ak Sevilla strelí gól, všetko sa skomplikuje. Ale myslím si, že sme odohrali kompletný zápas a zaslúžili sme si vyhrať. Vždy mám radosť, keď môžem pomôcť mužstvu. Penalty sú lotéria, ale našťastie sme postúpili do finále."

Je toto víťazstvo pre vás ešte dôležitejšie, ak vezmeme do úvahy, že v posledných rokoch sa vám v kľúčových dvojzápasoch nedarilo a aktuálne situácia je iná?

Ter Stegen: "Áno, našim fanúšikom chceme vždy prinášať radosť, najmä počas tak zložitej doby. Po celý čas nás podporujú, hoci niekedy máme problémy. Neprestaneme veriť v to, čo robíme a budeme bojovať o túto trofej. A čo bude ďalej, to uvidíme."

Zažil si už napínavé obraty, ako ten s PSG, ale dnes ste hrali pred prázdnymi tribúnami. Ako si prežíval gól, ktorý strelil Piqué?

Ter Stegen: "Áno, dnes to bolo trochu iné. Ale atmosféra v tíme je veľmi dôležitá, nielen vďaka hráčom na ihrisku, ale aj tým na lavičke. Radosť z gólu ukázala, ako bol dôležitý. Chceme vyhrávať trofeje."

zdroj: BarçaTV
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2021-03-04 00:34:05
Aj my máme radi teba, lebo si najlepší brankár na svete. Už si nám mnoho krát zachránil riťku ?
kluc Premium
2021-03-04 00:34:20
V správnom čase zachránil mužstvo :)