Tréner FC Barcelona absolvoval tlačovú konferenciu po víťazstve 2:0 nad Osasunou.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Zmenili ste na dnešný zápas taktiku? Ako to vyzeralo z tvojej perspektívy? Umtiti striedal na polčas.

"Áno, Samuel dostal v prvom polčase žltú kartu. Zmeny boli zavedené preto, aby sme získali kontrolu nad zápasom. Po druhom góle sa nám to podarilo. Bol to náročný zápas, po hráčskej stránke nám niečo chýbalo, ale pracovali sme a do tohto zápasu sme vložili našu energiu. Našu únavu po zápase so Sevillou bolo vidieť. Zahrali sme však vážne, strelili sme dva pekné góly a získali tri body."

[Marta Ramón, RAC1] Čo si si pomyslel po góle Ilaixa Moribu? Akú má podľa teba pred sebou budúcnosť?

"Strelil pekný gól v ťažkom zápase. Vždy, keď prichádza na trávnik, dá zo seba niečo extra vzhľadom na svoju osobnosť, mladosť. Dobre hrá s loptou, je fyzicky silný. Získava pôdu pod nohami, aby sa v prvom tíme zabýval ešte viac."

[Adria Albets, Cadena SER] Dnes Barcelona odohrala posledný zápas bez prezidenta. Zajtra sú voľby. Je to najlepšia správa z pohľadu získania stability?

"Áno, už dlhší čas nemáme prezidenta a pre klub je dôležité, aby sa prezident konečne ujal funkcie a začal hovoriť s ľuďmi. Uvidíme, čo sa stane zajtra. Nemám vplyv na voľby, zvoliť si musia socios."

[Helena Condis, Cope] Zajtrajšok je dôležitý aj v športe. Hrá sa derby Madridu. Komu fandíš? Kde budeš sledovať tento zápas? A ako stráviš zajtrajší deň, vzhľadom na to, že sú aj voľby?

"Nemyslím si, že by som bol celý deň doma, pretože počas celého dňa sa hrajú zápasy. Dôležitejšie, než výsledok derby Madridu je pre nás naše dnešné víťazstvo. Sadneme si, uvidíme, ale každý výsledok je pre nás dobrý."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Na Atlético strácate dva body. Si optimista a myslíš si, že Barcelona môže bojovať o titul až do konca?

"Dôležité je to, čo v poslednom čase robíme. Ťaháme sériu 14 či 15 zápasov bez prehry. Hráme veľa zápasov, je to 8. výhra na výjazde. Sťahujeme náskok Atlética, liga je náročná a tak to bude až do konca."

[Radio Nacional] V tejto sezóne môžeme byť okrem iného spokojní aj z tým, že v kontexte budúcnosti sa v mužstve objavujú mladí hráči. Si na to nesmierne hrdý?

"Sme hrdí, že môžeme dávať šancu mladým hráčom. Ale to nie preto, že to chcú ľudia, ale preto, že tí mladí si to zaslúžia. Dokazujú to... Pedri, Riqui, Mingueza, Araujo a iní... Majú pred sebou veľkú budúcnosť. Ja im dávam šancu, pretože toto je budúcnosť klubu."

[Xavi Lemos, TV3] Ak hovoríme o úlohe mladých - je to taká pečiatka priamo z Holandska, holandskej školy Cruyffa? Nebojíš sa teraz nasadiť mladých v základnej zostave v zápasoch na najvyššej úrovni?

"V Holandsku je to jednoduchšie, pretože tam je nižšia úroveň. V akadémii Barcelony je veľa talentov, ale oni si zaslúžia svoju šancu. To je dôležité, pretože mužstvu to dodá druhý dych. Neexistujú žiadne výhovorky, že vsádzame na mladých. V Barcelone je potrebné vyhrávať. Ak sa nám to podarí s mladými v zostave a so striedaniami, tak o to lepšie."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-03-07 07:08:21
som neskutočne rád, že naši mladíci sa ukazujú v takom dobrom svetle. Myslím, že o budúcnosť klubu sa preto nemusíme vôbec obávať
2021-03-07 07:45:56
to , ze sa mladici presadzuju do prveho teamu je dolezite aj z pohladu na financnu stabilitu klubu. Byt viac ako miliardu v dlhoch bude trvat minimalne 5-8 rokov nez budeme aspon pod polovicou. Nebude potreba nakupu mnohych drahych hracov, ale vacsina moze byt "zadarmo" z Massie a napokon sa moze La Massia stat i velkym zdrojom prijmov klubu, skoda vypadku trzieb za vstupenky, to je proste nenahraditelne. Treba dufat, ze kvalita mansaftu rokmi porastie a rok co rok budeme hrat Ligu Majstrov v neskorsich a neskorsich fazach..uvidime co prinesie novy prezident..visca.