FC Barcelona dokázala zvíťaziť aj v 8. ligovom zápase na ihrisku súpera v rade. Tentokrát sa zverenci Ronalda Koemana radovali na El Sadar, keď zdolali Osasunu 2:0. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,8

Predviedol niekoľko dôležitých zákrokov. Najdôležitejšie boli zákroky po zakončeniach od Kikeho Barju a Rubena Garciu.

Mingueza - 6,9

Ďalší skúsený výkon mladíka, ktorý si opäť zahral v trojčlennej obrane a po prestávke vytvoril s Lengletom stopérsku dvojicu.

Lenglet - 6,9

Možno jeho najlepší výkon v roku 2021. Bojoval s útočníkmi Osasuny a bol si istý na lopte.

Umtiti - 6,1

Dostal žltú kartu po zákroku na Roberta Torresa v nebezpečnom priestore, hoci Lenglet mu poslal dobrú prihrávku. Koeman ho po prvom polčase vystriedal.

Dest - 6,4

Dostal sa do dobrých pozícií na ľavej strane, keď v súboji porazil hráča, ktorý ho kryl, no keď mal poslať finálnu prihrávku, často váhal.

De Jong - 6,7

Ďalším zápas, v ktorom Holanďan neúnavne behal. Stiahol sa dozadu, keď Koeman vystriedal Busquetsa a naďalej tvoril útoky mužstva.

Busquets - 6,6

Bol vystriedaný po hodine hry, no odohral dobrý zápas. Je zrejmé, že lepšie výkony podáva v zápasoch, kedy má za sebou trojicu stopérov.

Pedri - 7,5

Len zriedkavo urobí chybu, keď má loptu pod kontrolou. Takmer skóroval, ale jeho strela smerovala priveľmi blízko Sergia Herreru.

Alba - 7,7

Strelil piaty gól v sezóne, čím vyrovnal strelecky najlepší ročník 2012/2013. V útoku je vo skvelej forme, kde ťaží zo skvelej spolupráce s Messim, no stíha pokrývať aj obranu.

Messi - 8,1

Prihral na všetky góly v zápase a väčšina útokov išla cez neho. Treba však poznamenať, že v niektorých zápasoch môže byť na škodu práve to, že spoluhráči hľadajú práve len jeho.

Griezmann - 6,3

Vrátil sa do základu po troch zápasoch na lavičke, ale nepredviedol výkon, ktorý by mu zaručil miesto v zostave.

Náhradníci

46' Dembélé - 6,5

Tréner ho do zápasu poslal na druhý polčas, ale vo finálnej tretine nebol rozhodujúci.

67' Braithwaite - 6,2

Nahradil Griezmanna a tvrdo pracoval, ale v okolí pokutového územia mu chýbalo trochu viac šťastia.

67' Moriba - 7,2

Do stredu poľa vniesol čerstvú energiu, strelil gól a zažil večer, na ktorý nikdy nezabudne.

87' Puig - 5,5

Zaskočil za Pedriho po góle Ilaixa na posledných pár minút.

87' Firpo - 5,6

To isté platí pre Firpa, nahradil Albu v koncovke zápasu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

4 komentáre
2021-03-07 11:47:09
Ter stegen si zaslúžil vyššie hodnotenie
2021-03-07 13:02:17
Mne osobne sa hrá DeJonga moc nepáči už posledné tri zápasy. Nech ma ukameňuje kto chce ale hrával lepšie. Možno tomu pomáha rozostavenie možno únava ale býva nepresný, zle postavený a často reaguje oneskorene. Uznám však že stále hrá dobre hlavne voči niektorým svojim spoluhráčom. Hlavne stoperske francúzske duo je do plaču a hra viac rukami ako nohami keďže nestihaju.