Nový prezident klubu sa do toho zrejme pustí, ako sa hovorí, bez hanby. A to je dobré.

Plánovanie sezóny 2021/22 bude jednou z najťažších úloh staronového prezidenta klubu Joana Laportu. Množstvo financií na prestupy bude úzko súvisieť s predajom hráčov a rovnako useknutím z platov zostávajúcich hráčov. Takisto treba rátať s tým, že noví hráči nemôžu požadovať astronomické platby. Cieľ Laportu bude posilniť každú pozíciu v tíme.

NÁHRADNÝ BRANKÁR

Ter Stegen ja jasná brankárska jednotka na ešte mnoho rokov, o tom snáď nik nepochybuje. Aktuálna dvojka Neto, ktorý má 31 rokov, chce však hrávať. Preto je jeho odchod v lete vysoko pravdepodobný a obsadenie postu dvojky bude potrebné. V tomto prípade má klub 2 možnosti, siahnuť po lacnom  a skúsenom brankárovi na trhu alebo sa pozrieť na La Masiu a hráčov ako Iñaki Peña, Arnau Tenas či Lazar Carevič.

ERIC GARCÍA

Návrat obrancu Manchestru City na Camp Nou je už takmer istou záležitosťou. Nepriamo to potvrdil aj tréner anglického klubu Pep Guardiola. Eric je odchovanec klubu, veľký talent a príde zadarmo.

HRÁČI S KONČIACIMI ZMLUVAMI

Podľa španielskeho denníka je už takmer hotový prestup obrancu Bayernu Mníchov Davida Alabu. Rakúšan dokáže zahrať na každom poste v obrane aj na pozícii pivota.

Do kategórie týchto hráčov patria aj Memphis Depay a Sergio Aguero. Memphis sa takmer stál hráčom Barcelony už minulé leto, Barcelone však chýbali financie. Aguero je blízky priateľ Messiho a potenciálne môže byť použitý aj ako jedna z pák na udržanie najlepšieho hráča histórie v klube.

Za zmienku stojí aj Georginio Wijnaldum, ktorému končí zmluva v Liverpoole. Ronald Koeman by ho údajne rád uvítal vo svojom tíme.

SUPERSTAR

Barcelona by taktiež potrebovala nové zvučné meno. Medzi také nepochybne patrí Erling Haaland. 20-ročný Nór sa gólovo utrhol z reťaze v nemeckej Bundeslige aj v Lige Majstrov. Je viac ako pravdepodobné, že bude najbližšie roky bojovať o ballon d'or. Jeho prestup si však aktuálne klub nemôže dovoliť. Laporta má ale výborné vzťahy s jeho agentom Minom Raiolom. Uvidíme teda, či sa nášmu novému prezidentovi podarí polozázrak.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

10 komentáre
2021-03-10 13:04:58
Hlavné je Alaba a Garcia zadarmo a predať Pjaniča, Coutinha, Roberta a ešte aj iných.
2021-03-10 13:23:49
O odchode Griezmanna, Coutinha, Pjaniča sa asi ešte špekulovať nebude, keďže ešte neskončila sezóna. By ma to upokojilo keby niečo bolo aspoň v pláne. Zrealizovať tie predaje bude ešte náročnejšie ako kúpiť Haalanda. Kto ich bude chcieť a dať aspoň 50 M za kus, u Pjaniča aj za 25 M?