Katalánci včera pohodlne zdolali Huescu 4:1 a stiahli náskok vedúceho Atlética na čele priebežného poradia La Ligy na 4 body. Najlepším hráčom stretnutia bol bez pochyby Leo Messi, no dobre zahrali aj iní jeho spoluhráči. Poďme známkovať.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu ESPN a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu ESPN. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,3

V úvode zápasu predviedol dobrý zákrok po zakončení od Pabla Maffea, ale zapríčinil pokutový kop a zdalo sa, že tentokrát zostal prikutý na čiare.

Mingueza - 7,4

Mladý obranca sa postupne viac a viac dostáva do prvého tímu. Dokonca strelil svoj prvý gól v prvom tíme, kým v Barcelone B ešte neskóroval.

De Jong - 6,6

Dokáže zahrať ako stopér v trojčlennej defenzívnej formácii a v tomto zápase vyvážal loptu oveľa častejšie ako v zápase s PSG, dokonca nastrelil konštrukciu brány, no je ďaleko lepší ako stredopoliar.

Lenglet - 6,5

Spočiatku si na lopte veril, ale keď Huesca začala hrať na brejky, mal problémy, pretože sa mu nedarilo úplne dobre brániť situácie jeden na jedného.

Dest - 6,4

Zjavne sa mu páči, že hráva takmer ako krídelník. Nabieha si dopredu kedy sa mu len zachce, opäť zaznamenal strelu na bránku súpera.

Busquets - 6,7

Viditeľne ťaží z toho, že má za sebou trojicu obrancov, hoci tentokrát sa mu v zápase proti Huesce nedarilo úplne dobre v čase, keď Katalánci vyhrávali o 2 góly.

Pedri - 6,6

Inštinktívne si vie vybrať skvelé miesto na ihrisku a kam zahrať loptu. Niet divu, že dostal pozvánku aj do reprezentácie Španielska.

Alba - 7,2

Ďalší dobrý výkon od ľavého beka v deň, kedy sa vrátil do reprezentácie Španielska. V prvom polčase nastrelil konštrukciu brány a prihral do De Jongovi do šance.

Griezmann - 7,7

Francúzsky útočník strelil vynikajúci gól po strele z diaľky. Aktuálne v tejto sezóne nastrieľal už 13 gólov vo všetkých súťažiach.

Messi - 9,2

Strelil dvojicu brilantných gólov a zaznamenal ďalší rekordný večer. V posledných 13. sezónach nastrieľal vždy aspoň 20 gólov.

Dembélé - 6,4

Z jeho strany sme videli niekoľko dobrých momentov, napríklad jeden vynikajúci center, ktorému chýbalo len málo, aby sa zmenil v asistenciu. Miestami však Dembélé pôsobil nesústredene a vo finálnej tretine si nevedel nájsť voľný priestor.

Náhradníci

63' Araujo - 6,2

Stopér sa vrátil po zranení členka. Na posledných 30 minút nahradil De Jonga.

69' Moriba - 6,4

Ďalšie dôležité minúty pre mladého záložníka, ktorého si Koeman zjavne obľúbil.

69' Trincão - 6

Nahradil Desta na pravom krídle a predviedol niekoľko nebezpečných nábehov.

85' Braithwaite - 6

Vystriedal Dembélého v úplnom závere.

85' Puig - 6,3

Koeman mu tentokrát doprial niekoľko minút v koncovke rozhodnutého zápasu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com ESPN
foto: facebook forcabarca.sk

Diskusia

11 komentáre
2021-03-16 10:43:23
Známky asi celkom správne podávané len ma mrzí Osmanne ktorý včera toho naozaj veľa nepredviedol.
2021-03-16 10:43:29
Dembele je zaco znamkovany ved sa mozno 5 krat dotkol lopty.