Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov počas tlačovej konferencie pred zápasom s Realom Sociedad.

[Marc Brau, Barça TV] Je to váš tretí zápas s Realom Sociedad v tejto sezóne a zároveň posledný pred reprezentačnou prestávkou. Aký náročný zápas očakávate?

"Je to jeden z najlepších súperov v lige, hrá na vysokej úrovni. Dvojica predchádzajúcich zápasov bola ťažká a vyrovnaná, takže to nebude jednoduché."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Po príchode Laportu sa v mužstve objavila radosť. Môže to byť pre vás dodatočný impulz?

"Ako som už povedal, je dôležité, že klub má prezidenta a budúcnosť. Budeme sa rozprávať. Mať vedenie v klube upokojuje. My sa musíme pripraviť a hrať dobre, v tomto smere sa nič nemení."

[Marta Ramon, RAC1] Laporta verejne povedal, že verí v tvoju prácu. Upokojuje ťa to?

"Samozrejme, je dôležité, že niekto chváli prácu toho druhého Laporta mi to povedal osobne po zápase s PSG. Musíme naďalej pracovať, pretože vieme, že sa môže zmeniť veľa, ak nebudú zodpovedajúce úspechy."

[Adria Albets, Cadena SER] Carles Tusquets povedal, že by chcel, aby si zostal v klube aj budúcu sezónu a že si pomohol klubu, keď sa pochopil jeho finančnú situáciu. Čo si myslíš o týchto slovách?

"Tusquetsa poznám dobre, hovorili sme o mnohých veciach, aj o mzde. Ako tréner musím pochopiť finančnú situáciu, je tu veľa problémov. Som teda pripravený pomôcť v mnohých ohľadoch. Ďakujem za tieto slová. Veľa to v mojom prípade nemení, cítim sa tu dobre. Nechcem povedať, že pracujem, aby som tu zostal na dlho. Pracujem, aby som vyhrával zápasy a aby culés boli spokojní s hrou. Je to oveľa dôležitejšie."

[Víctor Navarro, Cadena COPE] Urobili ste teraz rozhodujúci krok v rámci boja o double? Mali by sa vás súperi obávať?

"Nerád hovorím o double. Viem, ako rýchlo sa všetko mení. Pred nejakým časom sme hrali zle, nebolo nič dobré. Je potrebné pracovať zápas za zápasom. V lige máme štvorbodovú stratu a veľmi náročný kalendár. Každý zápas je ťažký. Pred nami je aj finále Copa del Rey proti silnému klubu. Ešte nám chýba veľa. Zajtrajší zápas je oveľa dôležitejší ako ten o 3 týždne. Je to najlepší spôsob ako niečo vyhrať."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Máte na konte 8 výjazdových výhier, získali ste 45 z 51 bodov. Je to váš vrchol alebo sa môžete ešte zlepšiť?

"Vždy je čo zlepšovať, hoci v posledných mesiacoch sme odohrali veľa dobrých zápasov. Museli sme to urobiť, pretože na Atlético sme mali veľkú stratu. Môžeme niečo dosiahnuť, ale musíme pokračovať v práci."

[German García, Radio Nacional] Barcelona v minulosti len ťažko vyhrávala na Anoeta. Môže byť zajtrajší zápas v lige spolu s tým proti Atléticu najrozhodujúcejší?

"Každý zápas, ktorý nevyhráme, nás môže stáť veľa. Taká je naša situácia. Anoeta je ťažký terén a Real Sociedad hrá dobre, čo ukázal aj proti nám. Je to zaujímavý súboj, musíme ukázať našu úroveň s loptou aj bez nej."

[Alejandro Segura, Radio Marca] V nedeľu sa na Estadi Johan Cruyff objaví 1000 fanúšikov. Rozumieš týmto rozdielom v kritériách a absencii fanúšikov v Primera?

"Chápem to, ľudia rozhodujú, čo je najlepšie. Toto je ďalší krok smerom k návratu fanúšikov, hodnotím to pozitívne. Musíme veriť, že vláda vie, čo je najlepšie."

[Sergi Capdevila, Sport] Ako hodnotíš úspechy a rozvoj Erlinga Hålanda? Viem, že nebudeš hovoriť o jeho budúcnosti, ale chcel by si ho v budúcnosti v nejakom klube trénovať?

"Toto nie je vhodný moment, aby sme hovorili o hráčovi iného klubu. Máme nového prezidenta a veľa sa hovorí o nasledujúcej sezóne a prestupoch. Nemám to rád. Potrebujem sa sústrediť na zajtrajší zápas a na súčasných hráčov. Nebudem odpovedať na otázky o iných hráčoch."

[Joan Poqui, Mundo Deportivo] Ako môže blížiace sa finále Copa del Rey ovplyvniť prístup Realu Sociedad k zápasu s vami?

"Nemyslím si, že to bude mať vplyv. Teraz nás čaká reprezentačná prestávka, takže súper má dostatok času na prípravu na finále. Očakávame silného súpera."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] De Jong a Messi budú skôr či neskôr pauzovať, pretože majú po 4 žlté karty. Čo to pre teba znamená?

"Vieme, že sú krok od suspendácie. Tak to už býva. Nebudem nikoho šetriť, dúfam, že nedostanú kartu. Ale ak sa tak stane, vsadím na niekoho iného. Výsledok nezáleží od jedného či dvoch hráčov, hoci Leo je veľmi dôležitý. Zajtrajší zápas je dôležitý, neskôr budeme hľadať riešenia."

[Jordi Quixano, El País] Rozprával si sa niekedy s Messim po tréningu o streľbe z priamych kopov? Čo si myslíš o tom, že jemu patrí ligový rekord v počte gólov z priamych kopov, ktorý si predtým držal ty?

"Za mojich čias som bol veľmi efektívny a Leo to robí teraz. Nedá sa to porovnávať. Je ľavák, ja som bol pravák. Obaja sme skórovali v dôležitých zápasoch. Dúfam, že Messi bude strieľať góly aj naďalej, pre mužstvo je to najlepšie."

[Laura Brugues, TV3] Stretol si sa už s Laportom, aby ste sa porozprávali o nasledujúcej sezóne a o prestupoch?

"Je pravda, že po zajtrajšom zápase máme reprezentačnú prestávku a niekoľko voľných dní. Budeme mať čas porozprávať sa o budúcnosti, využijeme tieto dva týždne. Budeme mať viac času na to, aby sme sa spoznali."

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Už dlho nevieme nič o zdravotnom stave Ansu Fatiho. Objavili sa nejaké problémy? Ako vyzerá jeho situácia? Uvidíme ho ešte v tejto sezóne?

"Jeho rekonvalescencia trvá o niečo dlhšie, než sme predpokladali. Mal isté problémy. Teraz dobre pracuje v posilňovni, o niekoľko týždňov začne trénovať na ihrisku. Je mladý, najdôležitejšie je, aby sa vrátil silný."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-03-20 16:45:12
Len nech sa Fati dolieči na 100%, nepotrebujeme o neho opäť prísť.
2021-03-20 18:49:18
Bolo by fajn keby sa teraz vykartuju na Valadolid, aby neprisiel problem potom na real