Frenkie de Jong patrí medzi najdôležitejších hráčov v systéme Ronalda Koemana v FC Barcelona a to je možné vyčítať aj z toho, že žiadny iný hráč v La Lige nezaznamenal v tejto sezóne viac prihrávok ako Holanďan.

De Jong hrá neustále ako v Barcelone, tak aj v reprezentácii Holandska. Na klubovej úrovni to potvrdzuje aj počet jeho prihrávok, ktorých len v La Lige zaznamenal až 2129 z toho 1952 bolo presných (91,69%). V Barcelone takmer každá akcia prechádza cez kopačky mladého záložníka. Zároveň je hráčom, ktorý odohral najviac minút spomedzi všetkých hráčov prvého tímu Blaugranas. Koeman mu doprial oddych len 154 minút.

Všestrannosť

Štatistiky 23-ročného hráča sú ešte pôsobivejšie, pretože počas tohto ročníka ho tréner využíval nielen v strede poľa. Tréner Barcelony vzhľadom na zmenu systému a problémy s dostupnosťou obrancov vyskúšal svojho krajana aj na poste stopéra, kde sa ako libero osvedčil. Kým Piqué, Araujo a Umtiti boli mimo hru, De Jong sa bez problémov zhostil aj nových úloh na stopérskej pozícii a predviedol, s akou ľahkosťou dokáže vyvážať loptu z obrany.

Real Valladolid

De Jong v posledných troch zápasoch nastúpil ako jeden z trojice stopérov a zdá sa, že v obrane zostane aj v pondelok, keď Barcelona na Camp Nou privíta Valladolid. Pritom počas poslednej reprezentačnej prestávky odohral všetky 3 zápasy a trochu oddychu by mu padlo vhod. Je otázne, či ho však tréner prvého tímu bude šetriť, keďže Katalánci si v boji o titul nemôžu dovoliť stratiť žiadne body.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-04-03 11:49:40
Doufam ze zítra nebude hrát. Byla by hloupost riskovat žlutou kartu, když by pak nemohl hrát proti Realu