V posledných zápasoch sa zdalo, že základná zostava FC Barcelona je vyskladaná, ale návrat Gerarda Piquého a Ronalda Arauja môže túto situáciu zmeniť. Niektorí hráči môžu prísť o miesto v základe, hoci v poslednom čase podávali dobré výkony. Ronald Koeman má nad čím premýšľať a má veľa možností, ktoré môže využiť.

Nie je známe, či sa Gerard Piqué bude môcť vrátiť už na zápas s Realom Valladolid, ale na El Clásico by mal byť pripravený a je ťažké si predstaviť, aby nenastúpil od prvej minúty. Ak sa Koeman rozhodne hráča v zápase využiť, o miesto príde iný hráč, ktorý v poslednej dobe podával vyrovnané výkony. Holanďan v troch posledných zápasoch využil nasledovnú zostavu: Ter Stegen - Dest, Alba, Mingueza, De Jong, Lenglet - Busquets, Pedri - Messi, Griezmann, Dembélé. Barcelona zaznamenala výborné výsledky a hrala dobre ako v obrane, tak aj v útoku. Remizovala 1:1 na pôde PSG, vyhrala s Huescou 4:1 a Realom Sociedad 6:1.

Koeman má teraz na výber veľa možností, ale mnohé súvisia so zmenou taktiky mužstva, hoci sa zdá, že v súčasnosti výborne funguje rozostavenie na troch obrancov. Najpravdepodobnejšie je to, že Piqué zo stopérskej pozície vytlačí De Jonga, ktorý sa vráti do stredu poľa. V takejto situácii by o miesto v zostave prišiel jeden z útočníkov. Voľba môže padnúť na Griezmanna, ktorý však hrá dobre. Dembélé si na ihrisku s Messim vôbec neprekáža a je to hráč s iným profilom. Nie je samozrejme vylúčené, že De Jong zostane v obrane, aby pomáhal v plynulej výstavbe akcií a o miesto nakoniec príde Lenglet alebo Mingueza. Stojí za pozornosť, že pre Piquého je najlepšou pozíciou v obrane na troch stopérov práve tá centrálna, pretože stopéri na krajoch obrany musia do väčšej miery istiť priestor krajných bekov.

Návrat do hry však nehlási len Piqué, ale aj Ronald Araujo. Ten si už doliečil zranený členok a do zápasov proti Huesce a Realu Valladolid naskočil z lavičky. Je možné, že tréner pri zostavovaní zostavy bude brať do úvahy oboch týchto stopérov a zmien v jedenástke tak bude viac. V tom prípade by sa na lavičku posadil Mingueza alebo Lenglet, podobne ako Griezmann. Zelenú od lekárov dostane aj Sergi Roberto, čím Koemanovi pribudne ďalší záložník/obranca. Vzhľadom na skvelú formu Sergiña Desta je v každom prípade nepravdepodobné, aby ho odchovanec La Masie vytlačil z postu pravého beka.

Ak sa teda Piqué nevráti do zápasového kolotoča už na Real Valladolid, od prvej minúty by sme v zostave mohli vidieť jednu zmenu. Na trávniku by sa od prvej minúty mohol ukázať Ronald Araujo a Koeman by mohol dopriať oddych De Jongovi, ktorý okrem toho, že je veľmi vyťažený, má na konte 4 žlté karty. Ak dostane piatu, nezahrá v El Clásicu. Je však potrebné počkať na to, pre akú zostavu sa tréner Barcelony nakoniec rozhodne. Koncovka sezóny bude mimoriadne dôležitá, hrajú sa náročné zápasy, mužstvo je stále v hre o 2 tituly, no Koeman bude mať k dispozícii väčšinu hráčov. To ale znamená, že niektorí o svoje miesto v zostave prídu.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-04-03 12:24:59
duufam ze nikoho Q_Q
2021-04-03 12:54:03
no ja si viem predstaviť stopérsku dvojicu Pique - Araujo/Mingueza.