Kylian Mbappé v rozhovore pre RMC Sports prezradil ako sa motivuje k dosahovaniu nových cieľov. Francúz sa pritom zmienil o Cristianovi Ronaldovi a Leovi Messim, no priznal, že obaja sú lepší ako on. Zároveň nie je jasné, či Mbappé bude v kariére pokračovať v Parku Princov.

"Ego? Samozrejme, že mať ho je dôležité, pretože keď ste v ťažkej situácii, nikto iný vás nebude tlačiť dopredu. Musíte presvedčiť samého seba, že dokážete prenášať hory. Ľudia nerozumejú egu, ale keď sa necítite dobre, neexistuje nikto, kto by za vami prišiel domov, aby vám povedal, že to môžete dokázať. Ste len vy a váš spôsob myslenia. Musíte presvedčiť samého seba, že ste schopný dokázať veľké veci," vysvetlil Mbappé.

Francúz na ilustráciu svojho prístupu využil porovnanie s Messim a Ronaldom: "Vždy, keď vstúpim na trávnik, hovorím si, že som najlepší, aj keď som hral na ihriskách, na ktorých boli Messi a Ronaldo. Sú lepšími hráčmi ako ja, dokázali o miliardu vecí viac ako ja. Ale v hlave si vždy opakujem, že to ja som najlepší, pretože takto si nestanovujete limity a snažíte sa robiť maximum. Pre ľudí je ego len to, že spoluhráčovi neprenecháte pokutový kop, že máte väčší plat ako hráči súpera. Nejde len o to, je to otázka prípravy. Je to osobná záležitosť, prekonávanie samého seba, ide to nad rámec povrchného vyjadrenia 'ja, ja, ja'. Ľudia tomu niekedy nerozumejú, pretože podľa mňa v tejto téme existuje istá bariéra a nie je to dobre vysvetlené," povedal.

Nad ďalšou Mbappého budúcnosťou visí otáznik. Francúz býva vo Francúzsku často tvrdo kritizovaný, na čo sa sťažoval v posledných rozhovoroch. Zároveň vyhlásil, že to môže mať vplyv na rozhodnutie v súvislosti s jeho budúcnosťou, pretože pre neho je najdôležitejšie to, aby sa cítil dobre tam, kde je, hoci zdôraznil, že zaváži aj rad ďalších aspektov. Útočníkovi v každom prípade končí zmluva už na budúci rok a PSG je nervózny z toho, že kontrakt nie je stále predĺžený. Hovorí sa preto o tom, že PSG by mohol Mbappého predať už počas toho leta za približne 120-150 miliónov eur, aby zarobil na jeho  odchode.

zdroj: goal.com marca.com
foto: twitter

Diskusia

11 komentáre
Marco01 Premium
2021-04-03 17:31:58
On naozaj idealne zapasuje do Realu ?
2021-04-03 18:04:16
Podľa mna to veľmi dobre povedal a má to v hlave práveže až prekvapujúco na jeho vek upratané. Mne je to určite sympatickejsie ako nejaká prehnaná skromnosť a hra na pokoru. Športovec má byt taký