Barcelona musí vyriešiť situáciu niekoľkých hráčov, ktorým sa čoskoro končí zmluva. Medzi nich patrí aj Ousmane Dembélé, ktorý má kontrakt na Camp Nou platný do roku 2022. Klub chce Francúza udržať v tíme, ale nevylučuje aj iné scenáre.

Dembélé v prebiehajúcej sezóne konečne začal prezentovať výkony, ktoré sme od neho očakávali už po prestupe z Borussie, ale kvôli zraneniam sme si museli niekoľko rokov počkať. Francúzovi sa podarilo hodiť za hlavu svalové zranenia, ktorého ho dlhodobo trápili. Dnes nikto nespochybňuje, že je stálym členom základnej zostavy Barcelony. Problémom je však to, že súčasná zmluva sa krídelníkovi končí už o rok.

Ešte donedávna sa zdalo, že Barcelona sa pokúsi Francúza predať hneď ako to bude možné. Ale ak prihliadneme na rastúcu formu hráča v tíme, to zapríčinilo, že situácia sa zmenila. Vedenie katalánskeho klubu a Ronald Koeman sú názoru, že Francúz sa môže aj naďalej rozvíjať. Z tohto dôvodu sa nakoniec rozhodlo, že Barcelona sa pokúsi s krídelníkom predĺžiť spoluprácu.

Dembélé však môže pritiahnuť pozornosť iných klubov a je pravdepodobné, že ponuky prídu. Francúz má stále menej ako 24 rokov a pred sebou väčšinu svojej futbalovej kariéry. Z tohto dôvodu ako hráč, tak aj jeho agent nemajú v úmysle uponáhľať rozhodnutie o predĺžení zmluvy. V dôsledku toho sa Barcelona ocitla v neistej situácii. Ak sa jej totiž nepodarí s hráčom podpísať zmluvu v najbližšej budúcnosti, bude nútená Dembélého predať počas najbližšieho letného prestupového obdobia, pretože je to posledná možnosť ako niečo zarobiť.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
kluc Premium
2021-04-04 09:12:05
Aj mbappemu končí o rok zmluva....IYKWIM
2021-04-04 09:12:47
Stejně z nej nemám dobrý pocit, u nej nikdy člověk neví?