Atlético Madrid vo včerajšom zápase na Sánchez Pizjuán padlo. Sevilla vyhrala po góle Acuña zo 70. minúty 1:0, čím v podstate pomohla Realu, ale aj katalánskej Barcelone, ktorá má teraz v La Lige všetko vo svojich rukách.

Zverenci Diega Simeoneho sú stále na čele tabuľky, ale ak Barcelona svoj dnešný súboj na Camp Nou proti Realu Valladolid zvládne, na prvú priečku bude strácať už len jeden bod. Real Madrid porazil Eibar 2:0 a na Atlético už stráca len 3 body.

Pre Barcelonu je to ideálna príležitosť na to, aby z absolútne stratenej pozície nakoniec dokázala sláviť zisk ligového titulu. Zverenci Ronalda Koemana majú všetko vo svojich rukách, pretože zohrajú vzájomný zápas ako s Atléticom Madrid, tak aj s Realom. El Clásico je pritom na programe už počas víkendu.

V súčasnosti platí, že ak Blaugranas vyhrajú všetky zostávajúce ligové zápasy, titul poputuje na Camp Nou. Existuje síce pomerne vysoká pravdepodobnosť, že sa im nepodarí získať všetky zostávajúce body, ale to isté platí aj pre Atlético či Real. V každom prípade je jasné, že nás čaká mimoriadne napínavý súboj a v najlepšej pozícii s Barcelonou , ktorej pred pár týždňami veril len málokto.

zdroj: marca.com
foto: mundodeportivo.es

Diskusia

3 komentáre
2021-04-05 12:47:55
?
Marian Premium
2021-04-05 13:10:14
Napísať, že Barcelona to má vo vlastných rukách je absolútny nezmysel. Ako môžu hráči ovplyvniť výkony rozhodcov a VARu? Nijako, takže ani v prípade hernej prevahy nad súpermi ak ich rozhodcovia nepustia do gólovej prevahy, tak smola. Vždy sa dá zmanipulovať zápas, ak je ponuka. A ponuka koncom minulej sezóny bola, takže môže byť aj koncom súčasnej. Ale pripúšťam, že so šťastím sa dá vyhrať titul. Vlastné ruky určite nepostačia.