Po včerajšom zápase Barcelony s Realom Valladolid sa opäť hovorí o rozhodcoch a ich výkonoch. V Španielsku v podstate nič nové. Odborníci pre rádio Marca a Mundo Deportivo analyzovali prácu Jaime Latreho a jeho asistentov.

Neprajníci Barcelony hlavne z radov fanúšikov Realu Madrid poukazujú na to, že Oscar Plano nemal byť vylúčený a Valladolid mal zahrávať pokutový kop po ruke Jordiho Albu. O ďalších pochybeniach rozhodcov v neprospech Barcelony však mlčia. V tomto článku sa teda pozrieme na to, ako sa veci skutočne majú.

Jaime Latre v 79. minúte zápasu ukázal Oscarovi Planovi rovno červenú kartu. Oliver Andujar, expert rádia Marca, a César Barrenechea, bývalý medzinárodný rozhodca, sú názoru, že Latre prijal nesprávne rozhodnutie: "Rozhodca bol voči Realu Valladolid veľmi nespravodlivý. Oscar Plano si za svoj zákrok nezaslúžil červenú kartu. Dembélé bol v nábehu, bol faulovaný, ale nebola tam prehnaná agresia či vysoko zodvihnutá noha," zdôraznil Andujar Oliver v programe Marcador na rádiu Marca. S jeho názorom súhlasí aj César Barrenechea Montero, ktorý uviedol, že vylúčenie Plana bol prehnaný trest.

Andujar Oliver je zároveň názoru, že gól pre Barcelonu nemal byť uznaný: "Gól mal byť anulovaný, pretože 10 sekúnd predtým Jordi Alba fauloval Roqueho Mesu pri odbere lopty," poznamenal expert rádia Marca.

César Barrenecha Montero zas poukázal na 62. minútu a ruku Jordiho Albu, po ktorej mal Jaime Latre ukázať na biely bod v prospech Realu Valladolid: "Pre mňa je to pokutový kop," zdôraznil v rozhovore pre Mundo Deportivo. Iný názor má však Andujar Oliver: "Podľa mňa mal rozhodca pravdu. Nebolo to úmyselné a rozhodca vysvetlil hráčom Valladolidu, že ruka nebola hore."

Montero k zápasu dodal, že v 23. minúte mala Barcelona zahrávať pokutový kop po faule na Desta. Toho v pokutovom území fauloval Olaza. Okrem toho sme v úvodnej časti zápasu videli niekoľko faulov na hráčov Barcelony, ktoré hlavný rozhodca prehliadol. Je teda zrejmé, že rozhodca pomohol či poškodil obe mužstvá a nezvýhodnil len Blaugranas.

zdroj: marca.com mundeportivo.es forcabarca.sk
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
jirkam Premium
2021-04-06 10:49:03
V 2.půlce to kompenzoval,viz fauly na Messiho
2021-04-06 10:51:12
Červenu nemal dostať Plano, ale Bruno, za to koleno do hlavy Dembeleho (bol tam jednoznacny umysel z jeho strany). Takisto mala byt penalta na Desta. Čo sa tyka ruky Albu, ta bola jednoznacne neumyselna, hrac sa lopte nemal ako vyhnut (minulu sezonu taketo ruky piskali, tuto sezonu tieto nastrelene ruky nepiskaju nikde, pokial hrac umyselne nespravi pohyb rukou k lopte)... Navyse Valladolid mal dostat cervenu aj za laket na Griezmanna...