Barcelona včera večer porazila Real Valladolid, vďaka čomu stiahla náskok vedúceho Atlética Madrid už len na jeden bod a mysľou je už na sobotňajšom El Clásicu. Katalánsky denník Sport každopádne poznamenal, že Katalánci narazili na nový problém, ktorému budú musieť čeliť do konca sezóny. Ukázalo sa, že sa im veľmi nedarí v zápasoch, v ktorých súper využíva rovnaké rozostavenie ako oni.

Realu Valladolid vo včerajšom zápase chýbalo množstvo hráčov, no napriek tomu narobil Barcelone obrovské problémy. Sergio González vsadil na rozostavenie na troch stopérov a dvojicu krajných bekov, čiže hral s rovnakou taktikou ako Barcelona Ronalda Koemana. To zapríčinilo, že Dest a Alba nemohli v útoku využívať svoj potenciál. Ak teda súper proti Barcelone využije rozostavenie 3-4-2-1, Barcelona na krídlach nemá číselnú prevahu a nemôže prekvapiť.

Sport dodáva, že rovnaký prístup môže počas víkendu zvoliť aj Zinedine Zidane s rozostavením 3-5-2. Všetko poukazuje na to, že v najbližšom El Clásicu nás čaká šachová partia. Barcelona môže začať zápas v spomínanom rozostavení a neskôr sa vrátiť k 4-3-3 či trochu modifikovať súčasné rozostavenie 3-4-2-1. Los Blancos však ešte pred El Clásicom čaká zápas s Liverpoolom v Lige Majstrov a médiá netušia, akou taktikou sa Zidane odprezentuje. Pre Koemana to však môže byť istý náznak v kontexte najbližšieho El Clásica.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-04-06 13:20:04
Pri tom ich rozostaveni ma hned na zaciatku napadlo, ako si s tym poradime...a nakoniec nie moc dobre....
2021-04-06 13:47:49
Proti teamom zo spodu tabulky sa hraje vseobecne velmi tazko (dvojnasobne po repre pauze), nakolko hraju o prezitie a castokrat beton, kde nenechaju ani cm volneho priestoru... Podla mna proti Realu a Atleticu to bude iny futbal a rozostovanie 3-5-2 zo zabezpecenej obrany by mohlo na Real platit... Dolezity bude pressing, dostupovanie hracov a tuzba po vitazstve... Kvalitu mame momentalne vacsiu ako Real...