Španielske médiá informujú o ďalších krokoch Joana Laportu na pozíciách týkajúcich sa rôznych oblastí riadenia FC Barcelona. Novým predsedom finančnej komisie sa miesto Carlesa Tusquetsa stane prezident Banco Sabadell a šéfom bezpečnosti bude dvojka v Mossos. V klube má zostať Ramon Planes, ktorý prispel k príchodu Ronalda Arauja či Pedriho.

La Vanguardia informuje o ďalších zmenách v Barcelone. Podľa denníka sa predsedom finančného výboru má stať Jaume Guardiola, prezident Banco Sabadell a je potrebné poznamenať, že práve tento subjekt poskytol novému vedeniu bankové záruky. Marcal Lorente, ktorý bol predtým voči Laportovi kritický, teraz pripustil, že nový prezident sa obklopuje veľmi dobrými profesionálmi. Médiá poukazujú na to, že pre Barcelonu je veľmi dôležitá úloha predsedu finančného výboru, pretože osoba, ktorá zastáva túto funkciu, je zodpovedná za nezávislú kontrolu účtov klubu a predkladá výročnú správu na zhromaždení socios compromisarios. Zároveň informuje vedenie o aktuálnej situácii alebo vydáva odporúčania týkajúce sa implementácie potrebných opatrení na vyrovnanie rozpočtu. Túto pozíciu predtým zastával Carles Tusquets, ktorý sa po demisii Bartomeua stal predsedom Riadiacej komisie.

Druhá zmena sa týka funkcie šéfa bezpečnosti. La Vanguardia informuje, že tento post pripadne Ferranovi Lópezovi, katalánskemu policajnému komisárovi. V obore pôsobí už 27 rokov a v súčasnosti je v Mosssos číslom dva. V Barcelone by mal dostať väčšie kompetencie ako jeho predchodca, pretože bude zodpovedný za bezpečnosť už aj na Camp Nou. Denník tvrdí, že Laporta chcel získať človeka, ktorý bude mať dobrý prístup k ľuďom a množstvo kontaktov, bude schopný posilniť bezpečnosť v Barcelone a viesť dialóg, aby pretvoril imidž klubu na národnej aj medzinárodnej úrovni v rámci svojich kompetencií.

Planes zostáva

Zdá sa, že Ramon Planes bude v klube pokračovať aj naďalej. Oriol Domenech v programe Onze uviedol, že Mateu Alemany už Planesovi povedal, že v klube zostane aj v budúcej sezóne. RAC1 dodáva, že Barcelona s ním chce predĺžiť spoluprácu o dva roky. Nové vedenie dospelo k záveru, že športový riaditeľ si dobre vykonáva svoju prácu a nebude obeťou zmien v klube. Pripomenieme, že Planes je do veľkej miery zodpovedný za to, že dres Barcelony obliekajú Ronald Araujo a Pedri.

Hoci vieme, že Planes v klube zostane, úplná podoba športovej štruktúry FC Barcelona nie je známa. Rokovania o príchode Jordiho Cruyffa sa ocitli v mŕtvom bode. Televízia TPA včera informovala, že Planesa môže nahradiť Francesc Arnau, ktorý túto funkciu zastával v Málage. Laportovi ho mal odporučiť Carles Puyol. Mundo Deportivo však tvrdí, že ani Arnau, ani Barcelona, o správe TPA nič nevedia.

zdroj: sport.es as.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.